ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ εναντίον απολύσεων -Απεργία 22 Ιούνη

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων των δήμων, στην απεργία της Πέμπτης, 22 Ιουνίου 2017, απευθύνει η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης. Την ίδια μέρα θα διοργανωθεί και συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ειδικότερα η ΔΑΣ, σε ανακοίνωση της, καλεί “τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει τις παρατάσεις των συμβάσεων και το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη δουλειά «παράνομα» και «αντισυνταγματικά»”.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία δημάρχων, σημειώνεται στην ανακοίνωση, “ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν χιλιάδες απολύσεις. Ανοίγει ο δρόμος για να εντείνουν τις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες, να χτυπήσουν ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, παραμερίζοντας και τις πλειοψηφίες σωματείων που βάζουν εμπόδια στις κινητοποιήσεις, «αδρανούν» ή ακόμα και τάσσονται ενάντια.

Να πάρουν αποφάσεις στα εργοτάξια του Δήμου για κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές (συγκεντρώσεις, καταλήψεις, ενημέρωση δημοτών κ.α.). Την Πέμπτη 22 Ιούνη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς από τη μαζική συμμετοχή στην Απεργία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Με τον αγώνα μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια για απολύσεις.
Καμιά απόλυση. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Να φέρει τώρα η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρίες από τις δημοτικές και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα”.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/das-ergazomenon-d-thesnikis-kinitopoiiseis-enantion-apoliseon-apergia-22-iouni/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *