ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ την άνοια – Τι προσφέρει (altsantiri)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Υγεία
 

Η νέα δωρεάν εφαρμογή DiAnoia (Δι’Ανοια), που ανέπτυξε η ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία SciFy, απευθύνεται σε φροντιστές ατόμων με άνοια, σε επαγγελματίες υγείας αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς.

Η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη για συσκευές Android (smarphones και tablets) προσφέρει νοητικές ασκήσεις για την εξάσκηση των νοητικών δεξιοτήτων των ανθρώπων που έχουν είτε ήπια γνωστική διαταραχή με σημαντικά ελλείμματα, είτε αρχόμενη άνοια.

Παράλληλα, προτείνοντας δραστηριότητες βοηθά τους φροντιστές των ατόμων με άνοια να μάθουν και να εφαρμόσουν απλές μη φαρμακευτικές τεχνικές στα άτομα που φροντίζουν είτε κατ’ οίκον είτε σε δομές μη εξειδικευμένες στην άνοια, όπως τα ΚΑΠΗ.

Ο κώδικας της εφαρμογής, η οποία σχεδιάσθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών, είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο GitHub, ώστε όσοι θέλουν, να μπορούν να τον εξελίξουν περαιτέρω.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το έργο «Διάνοια» υλοποιείται από τη SciFY στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη φιλανθρωπική οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν από εδώ.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/ygeia/dorean-elliniki-efarmogi-gia-tin-ania-ti-prosferi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *