Η επιτυχημένη προσπάθεια της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης στον Θερμαϊκό

Συντάκτης:
 

Απέδωσαν οι προσπάθειες της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και ο επιπλέον εξοπλισμός που κατάφερε να φέρει κατόπιν συνεννόησης με κάποιους από τους χορηγούς, όπως δήλωσε, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό κόλπο.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε χρήση οχήματος ειδικού τύπου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει το νερό από τη συλλεχθείσα ποσότητα και να κρατά το στερεό απόβλητο, όπως και χρήση απορροφητικών και προσροφητικών υλικών και εφαρμογή συσκευής "skimmer".

Επιπλέον το Σαββατοκύριακο (01/07/17-02/07/17) συμμετείχε στη προσπάθεια αυτή, κατόπιν εντολής της κας Κόλλια, το σκάφος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», το οποίο μαζί με το σκάφος «ΑΛΚΙΠΠΗ» και της λέμβου εργασίας, ποντίσανε πλωτά φράγματα στο παραλιακό μέτωπο από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Ναυτικό Όμιλο, και κατά μήκος του προβλήτα 1 του λιμανιού, ώστε να οριοθετηθεί και περιφραγεί η ρυπασμένη περιοχή και να είναι αποτελεσματικότερη η απομάκρυνση του φυτοπλαγκτόν από την επιφάνεια της θάλασσας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Έτσι, οι εργασίες εξάλειψης του φαινομένου, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 02/07/17 και πράγματι, τη Δευτέρα, με τη βοήθεια και των ανέμων, το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν σχεδόν εξαλήφθηκε.

Μια αρκετά μεγάλη επιτυχία λοιπόν για τη Σερραία Υφυπουργό, που ταυτόχρονα με τη λύση του μεγάλου προβλήματος που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε σε τριήμερο συνέδριο για την τουριστική υποστήριξη της Αμφίπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.