Ο δήμαρχος ενός γαλλικού χωριού απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ

Συντάκτης:
 

Ενας δήμαρχος στη Γαλλία θεωρεί ότι βρήκε τη λύση για να μπει ένα τέλος στην πρόκληση φθορών και τα περιστατικά ηχορύπανσης: απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ .

«Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω», εξήγησε ο Φρανσί Ντελβίγ, δήμαρχος του χωριού Ορινί Σεντ Μπενουάτ, με 1.800 κατοίκους .

Το μέτρο ελήφθη την 11η Ιουλίου έπειτα από «μια σειρά περιστατικών πρόκλησης φθορών και ηχορύπανσης», που διαπιστώθηκαν αφότου έσβηναν τα φώτα στο χωριό, στις 23.00. Τις φθορές προκάλεσαν περίπου «15 ανήλικοι» σύμφωνα με τον Ντελβίγ.

«Κατά την περίοδο που είναι ανοικτά τα σχολεία, (αυτά συμβαίνουν) τα Σαββατοκύριακα όμως την περίοδο των διακοπών, αυτά συμβαίνουν καθημερινά . Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος επέμεινε ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά για ένα μέτρο με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Πάντως, η χωροφυλακή θα έχει δικαίωμα να επέμβει . Εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00, θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα .

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/diethni/gallia-dimarxos-apagorefse-tin-kikloforia-anilikon-meta-tis-11-vradi/


Το altsantiri πρόσθεσε στα παραπάνω:

Ο δήμαρχος ενός χωριού στο Εν, του Ορινί Σεντ Μπενούατ, εξέδωσε διαταγή με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία των ανηλίκων έπειτα από τις 23.00 το βράδυ τοπική ώρα, καθώς έκρινε πως είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση φθορών και ηχορύπανσης [...] [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *