ΗΠΑ: ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ στην καμπίνα για επιβάτες της Saudia Airlines

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος
 

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (TSA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι ήρε την απαγόρευση που επέβαλε στους επιβάτες της σαουδαραβικής αεροπορικής εταιρείας Saudia που αναχωρούσαν από την Τζέντα προς αμερικανικά αεροδρόμια να φέρουν μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, στις καμπίνες των πτήσεων προς το αμερικανικό έδαφος. Η εταιρεία αυτή ήταν η τελευταία στην οποία συνέχιζε να επιβάλλεται η απαγόρευση.

Το μέτρο είχε αρχίσει να επιβάλλεται τον Μάρτιο σε εννέα αεροπορικές εταιρείες, στην πλειονότητά τους μεσανατολικές, για να προληφθεί ο κίνδυνος να μεταφερθούν εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε ηλεκτρονικές συσκευές μέσα σε αεροσκάφη.

Τον περασμένο μήνα οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα αεροδρόμια και δεν θα απαγορεύεται στους επιβάτες να παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα ηλεκτρονικές συσκευές.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η απαγόρευση είχε ήδη αρθεί για τις πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη, τη Ντόχα, το Αμάν, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι και την Πόλη του Κουβέιτ.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *