«ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να μορφωθούν όλα τα παιδιά»

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

«Αριστεία για εμάς είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση για τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία και τα δημοτικά σχολεία.

«Η Αριστερά πρωτίστως, είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους, ειδικά όταν μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως η παιδεία» τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Σημείωσε ότι «η ευγενής άμιλλα πρέπει να καλλιεργείται με όρους ενός ηθικού κώδικα αξιών και όχι με τους νόμους της αγοράς . Δεν είναι δαρβινικό το σύστημα στα σχολεία μας», διευκρινίζει.

Σύμφωνα με τον κ.Γαβρόγλου «η εκπαίδευση αποσκοπεί στη μόρφωση όλων των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας αφετηριακή διαφορά με τη νεοφιλελεύθερη σημερινή Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Αριστεία για μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, το καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει, και κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαρά της γνώσης».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας ότι είναι ο πρώτος ο οποίος προχωράει σε διοικητικές ρυθμίσεις, ιδρύει νέους θεσμούς και καθιερώνει την εξωστρέφεια των ΑΕΙ.

Σχετικά με το λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών θα αποτελεί σύντομα παρελθόν».

«Το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/politiki/aristia-ine-na-boroun-na-morfothoun-ola-ta-pedia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *