«ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η τρίτη αξιολόγηση», λέει ο Κατρούγκαλος

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

«Η τρίτη αξιολόγηση δε θα έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά, που είχαν η πρώτη και η δεύτερη, έχει γυρίσει η σελίδα κι είναι πλέον δίκαιο για τον ελληνικό λαό, μετά από επτά χρόνια μιζέριας, συσσωρευμένης λιτότητας και δυστυχίας, είναι καιρός πια να δούμε μία καλύτερη μέρα».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η επόμενη αξιολόγηση δε θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες, που ήταν αυτή η ασφυκτική πίεση για την προώθηση -ξανά- μέτρων λιτότητας, που ήταν κοντά στη νεοφιλελεύθερη λογική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επόμενη αξιολόγηση κυρίως θα έχει, σε ό,τι μας αφορά, τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων ενώ  εξακολουθεί να ασκείται αυτή η πίεση, που είδαμε στην τελευταία σύνοδο του ΔΝΤ προς τη Γερμανία και τους άλλους εταίρους για ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε ο αν. υπουργός.

Σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προηγούμενων αξιολογήσεων οφείλονταν στο ότι «οι εταίροι μας και οι δανειστές μας, ειδικά το ΔΝΤ, που είναι ο βασικός σημαιοφόρος της λιτότητας, προβάλλουν από την αρχή ακραίες απαιτήσεις».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο κ.Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «στον οικονομικό τομέα τα νούμερα έχουν ήδη μία προφανή βελτίωση» και «σημαντικό στοίχημα είναι αυτό να περάσει στην καθημερινότητα», όμως, μετά το 2018 «η βασική διαφορά θα είναι η έλλειψη κηδεμονίας και αυτό δεν είναι μόνο στην οικονομία είναι κυρίως στο επίπεδο της Δημοκρατίας, να μπορούμε να κυβερνηθούμε πια σαν κανονική χώρα».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ήδη ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στα χρόνια της κρίσης που δείχνει την πολιτική σταθεροποίηση».

Σχολιάζοντας την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης σημείωσε ότι «η έλλειψη στρατηγικής και αφηγήματος της ΝΔ είναι προφανής και προσπαθεί να δημιουργεί αντιπερισπασμούς».

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/politiki/choris-politika-charaktiristika-triti-axiologisi-lei-o-katrougkalos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *