«Ουδείς αμφισβητεί την ποιότητα των στατιστικών από το 2010», λέει ο Τσακαλώτος

Συντάκτης:
 

«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» .

Αυτό τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου .

«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης στην κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία . Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος .

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο καταδικασθείς Ανδρέας Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της Ε.Ε. Επίσης αναφέρει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ» .

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/homepage/oudis-amfisviti-tin-piotita-ton-statistikon-stichion-apo-to-2010-lei-o-tsakalotos/


Το altsantiri πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...] [...] [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *