ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΑΡΚΑ Η Cupra!

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Ακολουθώντας το μοτίβο που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στον ανταγωνισμό, η Seat φέρεται να ετοιμάζει τη δική της, αυτόνομη υπό-μάρκα οχημάτων επιδόσεων που θα τιτλοφορείται Cupra.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ισπανική εταιρεία κατοχύρωσε το όνομα στην Αρχή Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και αυτό δεν ξέφυγε από το βρετανικό περιοδικό Autocar.

Παράλληλα, εξασφάλισε και τα δικαιώματα ενός λογότυπου το οποίο μπορείτε να δείτε στη φωτό που ακολουθεί.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Μάλιστα, η Seat κατοχύρωσε και ονόματα μοντέλων. Όχι νέα, ονόματα που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει σε πρωτότυπα αλλά που φαίνεται πως ίσως βρουν θέση στη γκάμα της Cupra. Οι παλιότεροι ίσως να τα θυμάστε αφού χρησιμοποιήθηκαν 19, 17 και 16 χρόνια νωρίτερα. Ας τα δούμε κατά σειρά, αρχίζοντας από το Bolero 330 BT Concept που είχε αποκαλυφθεί το 1998, στην 68η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ένα σπορ saloon που έπαιρνε ώθηση από V6 κινητήρα που πρόσφερε 325 άλογα.

Δύο χρόνια μετά η Seat παρουσίασε το Salsa, ως προάγγελο της δεύτερης γενιάς του Leon. Επίσης με V6 κινητήρα, αυτή τη φορά απόδοσης 246 ίππων.

Το τρίτο όνομα που αναμένεται να επανέρθει στο προσκήνιο είναι αυτό του Tanga, που είχε αποκαλυφθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρακνφούρτης το 2001. Βασίζόταν στο Ibiza, όμως ήταν διθέσιο roadster που έπαιρνε ώθηση από 1800άρη υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 177 αλόγων.

Πηγή: http://www.newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *