Συγκρίνονται τα εγκλήματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού;

Συντάκτης:
 
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
«Η σύγκριση ανάμεσα στα εγκλήματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού, είναι σαν να προσπαθείς να συγκρίνεις έναν έφηβο που εγκλημάτισε κατά τη διάρκεια μιας κλοπής, με μια οργανωμένη ομάδα μισθοφόρων που δολοφονούν ως επάγγελμα...»
του Λουκά Καβακόπουλου
 
Η εφαρμογή ενός "αγροτικού" κομμουνισμού σε κοινωνίες που ήταν υποανάπτυκτες, όπως η Ρωσία, η Καμπότζη, η Κίνα, που δεν είχαν αστική τάξη και βιομηχανική παραγωγή, δημιούργησε σχεδόν άμεσα ολιγαρχίες επιτήδειων, επέβαλε φτώχεια και οδήγησε σε εγκλήματα ανθρώπων ενάντια σε ανθρώπους. Έγινε δηλαδή ότι συνέβαινε στα περισσότερα υποανάπτυκτα μέρη του κόσμου, ανεξαρτήτως πολιτικών καταστάσεων. Και με τους τσάρους ή με τον καπιταλισμό τα ίδια θα συνέβαιναν σ' αυτές τις χώρες.
Εξάλλου, ο Μαρξ είχε τονίσει ότι το μοντέλο πάνω στο οποίο αναφέρονταν και είχαν χτιστεί οι θεωρίες του ήταν η Αγγλία, και όχι οι σχεδόν πρωτόγονες κοινωνίες της Ανατολής.
Άρα ο Κομμουνισμός σ' αυτές τις χώρες ήταν αποτυχημένος από την αρχή, μέχρι και θεωρητικά (γιατί εκ προοιμίου οδηγούσε σε καταστάσεις μακριά από την ευημερία, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων), αν δεν ήταν απλά το πολιτικό τρικ κάποιας ομάδας πολεμάρχων για να αναλάβουν την εξουσία.
Απόδειξη για το παραπάνω, ότι μόλις οι κοινωνίες αυτές ορθοπόδησαν και απέκτησαν υποδομές και οικονομία, άλλαξαν αργά ή γρήγορα το μοντέλο και έγιναν ή γίνονται περισσότερο αστικές δημοκρατίες, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προϋπόθεση της αστικής και βιομηχανικής δημοκρατίας.
Ο Ναζισμός, αντίθετα, ήταν ένα οργανωμένο και δηλωμένο έγκλημα, ενός οργανωμένου κράτους, με μια καλολαδωμένη κρατική μηχανή που σε συνεργασία με τους καπιταλιστές της, παρήγαγε τεράστιους -εξωπραγματικούς αν το σκεφτεί κανείς- αριθμούς από τανκς, πλοία, υποβρύχια και αεροπλάνα.
Αν οι Γερμανοί εκείνης της εποχής έφτιαχναν ψυγεία και αυτοκίνητα και όχι τανκς, θα είχαν σίγουρα κατακτήσει τον κόσμο με άνεση και χωρίς πόλεμο (όπως συνειδητοποίησαν αργότερα). Αυτό από μόνο του υποδηλώνει την εγκληματική πρόθεση.
Το ναζιστικό έγκλημα, λοιπόν, το οποίο ήταν δηλωμένο και ως πρόθεση και ως αποτέλεσμα, ξεπέρασε σε εφευρετικότητα, σκληρότητα και απανθρωπιά, κάθε φαντασία. Φτάνει να μετρήσουμε τα εκατοντάδες χωριά που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα οι Γερμανοί έκαναν ομαδικές εκτελέσεις, για να καταλάβουμε την παράνοια του πράγματος.
Δεν υπάρχει άρα σύγκριση ανάμεσα στα εγκλήματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού. Είναι σαν να προσπαθείς να συγκρίνεις έναν έφηβο φονιά, με μια οργανωμένη ομάδα μισθοφόρων που σκοτώνουν ως επάγγελμα. Πρόκειται για πράγματα που δεν συγκρίνονται, γιατί βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο αναφοράς, πρόθεσης και έκτασης.
Θα δεχόμασταν λοιπόν ότι έγιναν πολλά εγκλήματα από το πρώτο πολιτικό σύστημα, αν η επίθεση εναντίον του τελευταία, δεν γινόταν μονάχα παρά για να αθωωθεί το δεύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.