Από την προσωπική περιουσία του εργοδότη η αποζημίωση των απλήρωτων εργαζόμενων

Συντάκτης:
 

«Όσοι εργοδότες έχουν περιουσία αλλά δεν πληρώνουν, οι εργαζόμενοι σε διάστημα 15 ημερών θα μπορούν να διεκδικούν μέρος από την περιουσία τους» .

Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλες τις ρυθμίσεις .

Σημείωσε ότι υπήρχαν κανόνες στο εργατικό δίκαιο αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τις εφάρμοζαν προσθέτοντας ότι θα ενισχυθεί το Σώμα Επιθεωρητών, με ακόμη 150 άτομα .

Πρόσθεσε ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός και θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και σημείωσε ότι εάν ο εργαζόμενος μένει απλήρωτος επί μήνες, θα μπορεί να προσκομίζει στον ΟΑΕΔ την εξώδικη δήλωση προς τον εργοδότη και θα παίρνει το επίδομα ανεργίας, ενώ προβλέπεται οτι η δικάσιμος θα ορίζεται το πολύ σε διάστημα 6 μηνών .

«Ο ΟΑΕΔ προστατεύει τον εργαζόμενο και όχι ο εργαζόμενος τον ΟΑΕΔ» είπε χαρακτηριστικά .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Για τους ψυχικά ασθενείς που παίρνουν επίδομα η σύνταξη και βρίσκουν δουλειά, είπε ότι θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν .

Αναφερόμενη τέλος η υπουργός στις εξαγγελίες Μακρόν για τα εργασιακά επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ταυτίζεται με την γαλλική κυβέρνηση .

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/politiki/apo-tis-periousies-ton-ergodoton-apozimiosis-apliroton-ergazomenon/


Το thefaq πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...] [...]

Αναφερόμενη στη χρηματοδότηση των ρυθμίσεων, που αποτέλεσε και θέμα κριτικής από τη ΝΔ, είπε ότι εγκρίθηκε κονδύλι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των μικτών κλιμακίων ελέγχων αλλά και για υπηρεσίες όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.