«ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ Δημόσια Διοίκηση», τόνισε η Γεροβασίλη [altsantiri]

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση υιοθέτησε μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια.

Η αξιολόγηση, είπε, πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα.

Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είπε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής κ.α

Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή, ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκ. ευρώ, τονίζοντας πως έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του δημοσίου και όχι με απολύσεις.

Κάνουμε πράξη τον εξορθολογισμό του κράτους ώστε να καταστεί φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση. Η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στοχεύει στο να γίνει η Δημόσια Διοίκηση εργαλείο ανάπτυξης, τόνισε η υπουργός.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σαν παράδειγμα αποκομματικοποίησης ανέφερε τον επικείμενο διαγωνισμό, τον Σεπτέμβριο, για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Για τους συμβασιούχους ανέφερε πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες και να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πλαίσιο στήριξης του κοινωνικού κράτους και του πολίτη.

Εμείς επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε, ώστε αυτό να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη, είπε η κ. Γεροβασίλη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.