Τσίπρας: Τροχοπέδη για επενδύσεις ο “φόβος της υπογραφής” στο Δημόσιο (βίντεο)

Συντάκτης:
 

Την άποψη ότι «ο φόβος απέναντι στην ευθύνη, απέναντι στην υπογραφή (σ.σ. για επενδύσεις) είναι διάχυτος στο δημόσιο Τομέα», με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι επενδυσεις, εξέφρασε μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός .

«Υπάρχουν φάκελοι που δεν προχωρούν αν δεν κατέβει ο υπουργός να τους πάρει», πρόσθεσε με έμφαση, αιτιολογώντας με αυτό τον τρόπο την απόφασή που ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συζήτησής του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιαρχος μεε τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν και Γάλλους επιχειρηματίες να τεθεί επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει, όπως μπορεί, την προσπάθεια να υπάρξει μια ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση . Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει αυτή την ώθηση στο πλαίσιο πάντα της νομιμοτητας, την προστασία του περιβάλλοντος και των εργασιακών σχέσεων .

Καταπολεμούμε την γραφειοκρατία

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε άλλο ερώτημα μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να καταπολέμησει τη γραφειοκρατία αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων . «Όλα αυτά δεν οφείλονται στα δύο χρόνια που κυβερνάμε αλλά στο ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτε, ενώστην διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης έχουν γίνει πολλά» .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κατά τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση θέλει υγιή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα να προστατευθούν οι εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον

«Επισκέφθηκα το προηγούμενο διάστημα επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στον ανθρώπινο παράγοντα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αν και κατηγορείται από τους αντιπάλους του για το αντίθετο, η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πολλά για να δημιουργήσει φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι το 2016 υπήρξε ρεκόρ επενδυσεων, που αναμένεται να ξεπεραστεί το 2017.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/tsipras-troxopedi-gia-ependiseis-o-fovos-tis-ipografis-sto-dimosio/


Το aftodioikisi πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...] [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.