Ένας άλλος Τσίπρας ( του Νίκου Μωραίτη )

Συντάκτης:
 

Το παλιόπαιδο το ατίθασο, ο καταληψίας, ο τρομοκράτης της Ευρώπης μετατράπηκε, σε δυόμισι μόλις χρόνια, στον ευρωπαϊκότερο των Ευρωπαίων, στο συνομιλητή του Μακρόν, στον άνθρωπο που όχι μόνο υπόσχεται ανάπτυξη αλλά και τη φέρνει . Στα νούμερα μόνο; Έστω σε αυτά, σε πρώτη φάση . Είναι αυτό λίγο ύστερα από επτά χρόνια οικονομικού πολέμου;

του Νίκου Μωραΐτη

Όση ώρα έβλεπα τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σκεφτόμουν όλο εκείνο το Φωφω-Καμινέτο το οποίο διεκδικεί την αρχηγία της Κεντροαριστεράς και με έπιαναν τα γέλια . Τι το παλεύετε; Αρχηγό η Κεντροαριστερά έχει: Τον Τσίπρα .

Δε νομίζω ότι υπάρχει κεντροαριστερός ψηφοφόρος -κανονικός, όχι σημιτικό παρακολούθημα της ΝΔ- που να άκουσε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ και να μη μοιράζεται τα ίδια αιτήματα με τον πρωθυπουργό: Ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο και οικολογική συνείδηση, νέες δουλειές, Ευρώπη ίσων ευκαιριών με αιρετούς θεσμούς .

Για την ακρίβεια, αδυνατώ να φανταστώ και πολλούς ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς -του Καραμανλή, όχι του ακροδεξιού αντιπροέδρου- που να αντιστρατεύονται ένα τέτοιο όραμα .

Αυτό είναι και το δράμα τους . Το παλιόπαιδο το ατίθασο, ο καταληψίας, ο τρομοκράτης της Ευρώπης μετατράπηκε, σε δυόμισι μόλις χρόνια, στον ευρωπαϊκότερο των Ευρωπαίων, στο συνομιλητή του Μακρόν (ναι, στον ενικό – ξίδι!), στον άνθρωπο που όχι μόνο υπόσχεται ανάπτυξη αλλά και τη φέρνει . Στα νούμερα μόνο; Έστω σε αυτά, σε πρώτη φάση . Είναι αυτό λίγο ύστερα από επτά χρόνια οικονομικού πολέμου;

Η μεγάλη ατυχία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά είναι ότι έπεσαν πάνω στον πιο ευέλικτο και ευπροσάρμοστο πολιτικό που υπήρξε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες . Δεν μπόρεσε να αλλάξει την Ευρώπη; Δεν μπόρεσε να σκίσει τα Μνημόνια; Άλλαξε ο ίδιος . Αλλάζει τη χώρα μέσω των Μνημονίων ή παρά αυτά . Όχι υμνώντας τα, αλλά με επιθυμητό ορίζοντα το τέλος τους .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Γιατί εκσυγχρονισμός της χώρας δεν σημαίνει να έχεις όλα τα λαμόγια δίπλα σου να κλέβουν και όλες τις εφημερίδες γύρω σου να σε λένε εκσυγχρονιστή . Εκσυγχρονισμός είναι να φέρνεις αποτελέσματα . Και κοίτα να δεις που γίνεται και χωρίς καλά αγγλικά, και χωρίς μίζα, και χωρίς να ανήκεις σε πολιτικό τζάκι ώστε να ξέρεις τι σημαίνει κομιλφό καμιά φορά .

Όταν καταλαμβάνεις ένα τόσο μεγάλο πολιτικό χώρο όσο ο Τσίπρας με τη νέα του στρατηγική, ποιοι σου μένουν για αντίπαλοι; Ένα κράμα ακροδεξιών, φιλοχουντικών, φιλοσημιτικών, διαπλεκόμενων που έχασαν την κουτάλα . Μητσοτάκης και Φώφη, και Καμίνης, και Θεοδωράκης μαζί δηλαδή . Όχι ως αντίπαλα δέη αλλά ως συνασπισμένα υπολείμματα της χειρότερης περιόδου της σύγχρονης Ελλάδας .

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/gnwmes/nikos-moraΐtis-enas-allos-tsipras/


Το thefaq πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...] [...] [...] [...] [...] [...] [...] [...] [...] [...]

Το άρθρο του Νίκου Μωραίτη δημοσιεύεται στο altsantiri.gr

Νίκος Μωραΐτης: Ένας άλλος Τσίπρας

Πηγή: http://thefaq.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.