ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Κάπου ανάμεσα στον καταιγισμό tweets που επικρατεί καθημερινά στο twitter του Άδωνη Γεωργιάδη, ένα από αυτά ξεχώρισε σήμερα, και όχι για το χιούμορ ή την εξυπνάδα του, αλλά διότι εμπίπτει στον κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακόμα δείγμα του μάλλον φθηνού χιούμορ του, δημοσιοποίησε μία παραποιημένη φωτογραφία, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις σχετικά με την εταιρεία Eldorado Gold. 

Ξέχασε όμως ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή, σύμφωνα με άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται σε «όποιον δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιον διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Υ.Γ. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το παραπάνω αποτελεί προϊόν τρολαρίσματος ή όχι, τουλάχιστον για την ώρα δεν έχει ενημερώσει τους χιλιάδες ακόλουθούς του στο Twitter.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/parapolitika/diaspora-psevdon-idiseon-apo-ton-antiproedro-tis-neas-dimokratias/

1 σκέψη σχετικά μέ το “ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας”

  1. Ο/Η Αιγαιοπελαγιτης λέει:

    ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΑΔΩΝΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ……. ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ………. ΑΛΛΑ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.