ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ μπαίνουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς η αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στην αίτηση τους οι δυο πλευρές ,που συγκεντρώνουν ως πιστωτές την πλειοψηφία των οφειλών που έχει η εταιρεία ,ζητούν την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή με σκοπό την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού με στόχο την ανεύρεση νέου επενδυτή και την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.

Με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ικανοποιηθεί για το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 665 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα Πειραιώς για οφειλές συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η εταιρεία έχει σημαντικές οφειλές και προς τρίτους και προς τους εργαζόμενους. Μάλιστα προς τους εργαζόμενους το ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 176 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην αίτηση που κατατέθηκε με σκοπό την ένταξη της επιχείρησης στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει η Κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στόχος είναι ο διαχωρισμός τους σε εμπορικό και στρατιωτικό σκέλος και στην συνεχεία η ανεύρεση επενδυτών.

πηγή: in.gr

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.