ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΑΦΑΝΤΟΣ ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συντάκτης:
 

Διαβάσαμε το νέο στις ιστοσελίδες:

Το ζήτημα της άρνησης του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου να προσέλθει ως μάρτυρας εξέτασε η επιτροπή για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, η οποία συνεδριάσει αυτή την ώρα .

Η δικηγόρος του Θ. Παπαδημητρίου είχε υποβάλει αίτημα αναβολής της κατάθεσής του επικαλούμενη λόγους υγείας αλλά δεν προσκόμισε ιατρική βεβαίωση προκαλώντας την έντονη αντίδραση μελών της επιτροπής στην προηγούμενη συνεδρίασης της 7ης Νοεμβρίου .

Η Επιτροπή είχε αποφασίσει να δώσει δύο ακόμα ημέρες προθεσμία στον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να προσκομίσει τη σχετική βεβαίωση . Σε αντίθετη περίπτωση θα δοθεί εντολή για βίαιη προσαγωγή του όπως προβλέπει ο νόμος .

Τελικώς ο κ. Παπαδημητρίου υπέβαλε ιατρικές γνωματεύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων με ημερομηνία 2013. Η Επιτροπή έκρινε ότι ο μάρτυρας πρέπει να εξεταστεί από κρατικό νοσοκομείο και πραγματογνώμονες γιατρούς με το ερώτημα αν είναι σε θέση να καταθέσει, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τους μάρτυρες των εξεταστικών επιτροπών .

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπή κρίνουν ως εξαιρετικά σημαντική τη μαρτυρία Παπαδημητρίου λόγω της θέσης την οποία κατείχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην επιτροπή καταθέτει η Ανδρονίκη Θεοφυλάτου, υπεύθυνη του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Θέμα της εξέτασης η πρόσληψη 23 υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδ. Γεωργιάδη .

Για το θέμα έχουν γίνει καταγγελίες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για «ρουσφέτια» του Άδ. Γεωργιάδη .

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω προσλήψεις έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και αυτόματα μεταπήδησαν στο υπουργείο Υγείας όπου εργάζονται μέχρι και σήμερα .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Πηγή: https://www.altsantiri.gr/homepage/live-exetastiki-gia-tin-ygia-afantos-o-proin-diefthyntis-tou-keelpno/


Το altsantiri πρόσθεσε στα παραπάνω:
[...] [...] [...]

Ωστόσο, στιγμές έντασης σημειώθηκαν όταν η μάρτυς κατήγγειλε ότι στοχοποιήθηκε από τον κ. Πολάκη όταν αρνήθηκε να «ενδώσει» στην απαίτηση-πίεση συνεργάτη του, όπως ανέφερε, να βεβαιώσει ότι τα 23 αυτά πρόσωπα δεν ήταν εξωτερικοί συνεργάτες, αλλά υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο θέμα παρενέβησαν οι βουλευτές της ΝΔ και ζήτησαν να παρέμβει εισαγγελέας, ώστε να διερευνήσει την καταγγελία της μάρτυρος με το αιτιολογικό της απόπειρας τέλεσης ποινικού αδικήματος [...]

Από τη μεριά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, κατήγγειλε πράξεις συγγενικών προσώπων της μάρτυρος, που σχετίζονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κ. Θεοφυλάτου έκανε λόγο, αρκετές φορές στην κατάθεσή της, για προσωπική στοχοποίηση, για «οικογενειακές σχέσεις» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς η αδελφή της Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, ήταν, όπως η ίδια είπε, εξωτερική συνεργάτης του οργανισμού από το 2011-2014 και σύζυγός της είναι ο Σταμάτης Πουλής, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής προμηθειών, ενώ ο γαμπρός της Γεώργιος Δρόσης (άνδρας της αδελφής της) είχε αναλάβει, μέσω εταιρείας του, τη συντήρηση του κτιρίου προστατευόμενων διαμερισμάτων (άπορων οροθετικών) και την τροφοδοσία για 21 φιλοξενούμενα άτομα .

Η κ. Θεοφυλάτου αμύνθηκε των καταγγελιών, λέγοντας ότι αφενός γνώρισε τον σύζυγό της στο ΚΕΕΛΠΝΟ και παντρεύτηκαν το 2015 και αφετέρου ότι μέλη της οικογενείας της έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Πολάκη, ο οποίος, όπως είπε η ίδια, και δεν παραβρέθηκε στη δίκη που έγινε στις 5-11-2017 και δικάστηκε ερήμην, ενώ με τον κ. Δρόση η σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ συμβιβάστηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό .

Κατά τα λοιπά, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ, και μέλος της επιτροπής, Γιώργος Γεωργαντάς σχολίασε την απάντηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για «άνοιγμα λογαριασμών προσώπων για το Ερρίκος Ντυνάν», απόφαση η οποία είχε παρθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, για την οποία η επιστημονική επιτροπή απάντησε ότι «άνοιγμα μπορεί να γίνει μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με δικαστικό συμβούλιο» [...] [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.