ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες!

Συντάκτης:
 

Διαβάσαμε το νέο στις ιστοσελίδες:

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ευθύνη της ανεξάρτητης, συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής», δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σήμερα, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεών του, δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα την προκήρυξη για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ευθύνη της ανεξάρτητης, συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής. Υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού από το ΕΣΡ, άλλωστε, συντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα. Θέση που ελπίζουμε να διατηρούν και σήμερα.

Η ίδια η ανεξάρτητη αρχή αποφάσισε ότι οι υποψήφιοι οφείλουν:

να καταβάλουν 8 εκατ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο του εταιρικού σχήματος που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό και

να καταθέσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Την κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων θα ακολουθήσει έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών πόρων, από το ΕΣΡ.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, ο έλεγχος επεκτείνεται μέχρι του ύψους του ποσού το οποίο διέθεσε ο κάθε υπερθεματιστής για την απόκτηση της άδειας, με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

...

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Σε δηλώσεις για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς...

Πηγή: http://www.ert.gr

Στο http://thefaq.gr διαβάσαμε:

“Λύνονται” τα χέρια ώστε να υπάρχει ξανά καταγραφή των όσων συμβαίνουν στη διάρκεια της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Έχασε ο Alpha στην απαίτησή του να παραλάβει από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το βιντεοσκοπημένο υλικό της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών του Αυγούστου του 2016, ! Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία προσέφυγε η Γενική Γραμματεία, γνωμοδότησε πως η βιντεοσκόπηση είναι μεν «επεξεργασία προσωπικών δεδομένων», όχι όμως «ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων»!

Ο Alpha είχε προσφύγει στον εισαγγελέα για να του χορηγηθεί το υλικό της βιντεοσκόπησης και η Γενική Γραμματεία είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση της Αρχής Όπως σημειώνεται στην απόφασή της, η ίδια η Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα να εκδώσει γνωμοδότηση για την παράδοση του βιντεοσκοπημένου υλικού Ωστόσο, σημειώνει αφενός ότι δεν πρόκειται για «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» και αφετέρου ότι η λήψη του υλικού από τρίτο πρόσωπο που έχει συμφέρον συνιστά επίσης «επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» και ελέγχεται από συγκεκριμένες διατάξεις

Με αυτό το σκεπτικό, η Αρχή υπογραμμίζει πως η απόφαση για τη χορήγηση ή μη, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης   Πρακτικά, μέσα από την παράθεση των νομικών διατάξεων της προστασίας προσωπικών δεδομένων καταδεικνύεται πως το βιντεοσκοπημένο υλικό της προηγούμενης δημοπρασίας  δεν μπορεί να χορηγείται ανεξέλεγκτα,  καθώς και οι έχοντες έννομο συμφέρον υπόκεινται σε έλεγχο για επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων Η απόφαση θεωρείται σημαντική εν όψει της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για τις επτά τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ(...περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.