ΤΩΡΑ! ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ 45 δισ. ευρώ το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους !

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κύρια Άρθρα, Τελευταία νέα Ετικέτες:
 

Στο http://thefaq.gr διαβάσαμε:

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ: «Ο ESM παραδίδει το πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα που αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πριν από ένα χρόνο. Αυτό θα βοηθήσει τη χώρα στις προσπάθειές της να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να συνεχίσει τις μεταρρύθμισεις, ώστε να μπορέσει να διεκπεραιώσει με επιτυχία το τρίτο της πρόγραμμα βοήθειας μέχρι τον Αύγουστο του 2018 “.

Το πακέτο αποτελείται από τρία μέτρα:

Το πρώτο ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2017: η παράταση της σταθμισμένης μέσης διάρκειας και η εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής από την πλευρά της Ελλάδας.

Το δεύτερο μέτρο, μειώνοντας τον κίνδυνο επιτοκίων της Ελλάδας, αποτελείται από τρία διαφορετικά συστήματα: Στο πλαίσιο της πρώτης, ανταλλαγής ομολόγων, τα ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου που διατηρούνται από ελληνικές τράπεζες τελικά ανταλλάσσονται με μετρητά. Αυτά τα κεφάλαια αυξάνονται με την έκδοση πιο μακροχρόνιων ομολόγων EFSF και ESM. Το EFSF και ο ESM ολοκλήρωσαν την έκδοση για τη χρηματοδότηση του σχεδίου.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει ότι ο ESM θα αρχίσει συμφωνίες ανταλλαγής για να σταθεροποιήσει το κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδας. Το πρόγραμμα έχει πλέον τεθεί σε εφαρμογή και ο κίνδυνος επιτοκίου όλων των εκκρεμών δανείων στην Ελλάδα έχει μειωθεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως είχε προγραμματιστεί από την αρχή, ο ΕSM θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην αγορά παραγώγων για τη συντήρηση αυτού του προγράμματος.

Η συγχρηματοδοτούμενη χρηματοδότηση, θα υλοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί το 2018, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς. Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε μακροπρόθεσμες συναλλαγές χρηματοδότησης με μελλοντικές εκταμιεύσεις δανείων προς την Ελλάδα.

Το τρίτο μέτρο συνίστατο στην παραίτηση από ένα περιθώριο επιτάχυνσης για το 2017, που αφορούσε το δάνειο επαναγοράς χρεών EFSF. Η παραίτηση εγκρίθηκε επίσημα στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τα μέτρα αυτά κατά τη συνεδρίαση της Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου 2016 και τα(...περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.