6ΘΕΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΑ της VW

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Η MOIA Mobility είναι μια εταιρεία start up που συνδέεται με την VW και προτείνει για τις υπηρεσίες car pooling ένα 6θέσιο ηλεκτρικό minibus, ειδικά σχεδιασμένο για τέτοια χρήση. Προς τα τέλη του 2018, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει όλη τη βεντάλια των σχετικών εφαρμογών που ετοιμάζει, με κοινό παρονομαστή την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Παρουσιάστηκε φέτος, στο TechCrunch του Βερολίνου, μόλις ένα χρόνο μετά την αρχική σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία ενός minibus ειδικά σχεδιασμένου για car pooling. Το 6θέσιο της MOIA, διαθέτει αυτόνομες θέσεις επιβατών, με θύρες USB για φόρτιση συσκευών και στις 6 θέσεις, ελεύθερο WiFi για όλους και πολύ χώρο για τα γόνατα.

VW-Moia-Ride-Pooling-Van-boi-530

Για τις αποσκευές των επιβατών, υπάρχει ειδικός χώρος μπροστά και δίπλα από τον οδηγό. Η πόρτα για την επιβίβαση είναι αυτόματη και με το άνοιγμά της επεκτείνεται και μια χειρολαβή για να διευκολύνει την πρόσβαση στην εργονομικά προσεγμένη καμπίνα. Οι μόνες λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, είναι πως θα έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

VW-Moia-Ride-Pooling-Van-boi-640a

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Για τη φόρτισή του μέχρι το 80% των μπαταριών, θα είναι αρκετά τα 30 λεπτά της ώρας στην πρίζα. Ο επικεφαλής της MOIA, Robert Henrich, λέει πως «πολλές από τις ιδέες για το μοντέλο, εφαρμόστηκαν απευθείας πάνω στο πρωτότυπο. Παράλληλα, εργαζόμαστε πάνω σε μελλοντικές εφαρμογές που θα μπορούν να παρουσιαστούν αργότερα».

VW-Moia-Ride-Pooling-Van-boi-640c

Η MOIA έχει μια σειρά από περιβαλλοντικά φιλικές εφαρμογές που σχηματίζουν μια «ομπρέλα» προϊόντων που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου. Σύμφωνα με αυτόν, μέχρι το 2025, 1 εκατομμύριο οχήματα στις μεγαλουπόλεις των Η.Π.Α. αλλά και της Ευρώπης θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί από ηλεκτρικά.

<img src="http://www.newsauto.gr/wp-content/uploadss/2017/12/VW-Moia-Ride-Pooling-Van-boi-640b.jpg" alt="VW-Moia-Ride-Pooling-Van-boi-640b" width="640" height="360" srcset="http://www.newsauto.gr/wp-content/uploadss/2017/12/VW-Moia-Ride-Pooling-Van-boi-640b-133x75.jpg...

Πηγή: http://www.newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.