Θ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στο πλευρό μας»

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Την κήρυξη της έναρξης του έβδομου στη σειρά Περιφερειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου Περιφερειακών Συνεδρίων, που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», έκανε εχθές από την Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στους στόχους του Περιφερειακού Συνεδρίου και στην ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου και την ενίσχυση των Ιονίων νήσων από την κυβέρνηση.

«Στόχοι της Περιφέρειας Ιονίων νήσων στους οποίους θέλουμε η Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό μας, αρωγός και σύμμαχος είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, η ανάδειξη ως κυρίαρχο στοιχείου του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η εφαρμογή εθνικής νησιωτικής πολιτικής, η κατοχύρωση της ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Η αποδυνάμωση μέσω απομάκρυνσης κρατικών δομών πρέπει να λάβει τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου και των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η απόδοση πόρων στην Περιφέρεια με βάση το επί τόπου παραγόμενο εθνικό προϊόν, ως ελάχιστη δημόσια επένδυση για την εξασφάλιση της αειφορίας, η προσέγγιση και επίλυση του προβλήματος των μεταφορών, χερσαίων και θαλασσίων και η υλοποίησης του μεταφορικού ισοδυνάμου και η επένδυση στην τουριστική οικονομία, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η προστασία και ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας. Τώρα είναι η ώρα να πάρει η κυβέρνηση τις γενναίες αποφάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(...περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.