ΕΠΙΠΛΕΟΝ 80 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων

Συντάκτης:
Κατηγορία: Οικονομία
 

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, διατίθενται επιπλέον 80 εκ. ευρώ στη δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που αντιστοιχεί στην ένταξη επιπλέον 1.769 επιχειρήσεων.

Συνολικά, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 310 εκ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται είναι 6.181, ενώ ήδη έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των δαπανών.

Αρχικά, ο προϋπολογισμός ήταν 110 εκ. ευρώ και εντάχθηκαν 4.412 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προϋπολογισμοί είναι οι αναγραφόμενοι στην πρόσκληση και στις αντίστοιχες τροποποιήσεις της (χωρίς το 20% της υπερδέσμευσης). Ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι ο τελικός αριθμός που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένης της υπερδέσμευσης.

Η δράση

Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

– Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
– Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
– Υλικά / Κατασκευές
– Εφοδιαστική Αλυσίδα
– Ενέργεια
– Περιβάλλον
– Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
– Υγεία

Οι επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσό 15.000 έως 200.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών ενώ προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

...

Πηγή: https://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *