Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

Συντάκτης:
 

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι η τελική ευθεία στη πορεία μιας χώρας που σηκώνεται ξανά στα πόδια της» τόνισε από το βήμα της Βουλής, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2018. Η Σερραία Υφυπουργός σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος που κατατίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ο πρώτος με σαφή ημερομηνία λήξης.

Ασκώντας κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης, η ίδια ανέφερε ότι  «τα μόνα αρνητικά που προσπαθούν κάποιοι να μας προσδώσουν, είναι βασισμένα σε κατασκευασμένες ειδήσεις, στη διασπορά φόβου και σε κατηγορίες χωρίς αντίκρισμα. Οι εκπρόσωποι του χθεσινού συστήματος, που αποχωρεί πλέον οριστικά, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει αμείλικτα» ενώ προηγουμένως προχωρώντας στη δική της σκληρή αυτοκριτική τόνισε: «Μπορώ να σας πω σαν κοινοβουλευτικός από το 2000, ότι έζησα πράγματα, ότι υποστήριξα ανθρώπους, ψήφισα νόμους, που δεν μπορώ να πω ότι ντρέπομαι, αλλά ελέγχω σήμερα τον εαυτό μου ότι έπρεπε πολύ πιο νωρίς να κάνω την κριτική μου και την αυτοκριτική μου, την οποία κάνω τώρα.»

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του ΥΜΑΘ: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, πέτυχα το ξεμπλοκάρισμα των πληρωμών επενδυτικών σχεδίων που καθυστερούσαν επί σειρά ετών και πληρώσαμε οικονομικές ενισχύσεις ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ προς επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας» και συνέχισε «έχουμε υποδεχτεί ήδη δεκάδες επενδυτικά σχέδια από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ύψους μεγαλύτερου του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ολόκληρη η ομιλία της Υφυπουργού:

Ο προϋπολογισμός του 2018, που συμπίπτει χρονικά με την έξοδό της χώρας μας από τα μνημόνια, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης. Μέσα σε 3 χρόνια, η χώρα φτάνει στην έξοδο μιας κρίσης που με τις κυβερνήσεις που τη δημιούργησαν, όχι μόνο δεν φαινόταν να τελειώνει, αλλά κάθε...

Πηγή: https://dominonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.