ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ τη συνεισφορά του στην ειρήνη!

Συντάκτης:
 

Διαβάσαμε το νέο στις ιστοσελίδες:

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Την «τουρνέ» του στο εξωτερικό συνεχίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος για κάποιο λόγο βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Το όλο σκηνικό έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο δήμαρχος της επαρχίας Μπεϊλίκντουζου Εκρέμ Ιμάμογλου βράβευσε τον επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, για την «καθοριστική συμβολή του στη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών και τη συνεισφορά του στην προώθηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο διάσημος συνθέτης Ζουλφού Λιβανελί παρέδωσε το βραβείο στον Γιώργο Α. Παπανδρέου, σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία δημάρχων, βουλευτών και διανοουμένων, δηλώνοντας: «Ο φίλος Γιώργος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πέρα από ηγέτη, θα τον χαρακτήριζα πολιτικό φιλόσοφο και νομίζω ότι αυτή η ιδιότητα έχει ιδιαίτερη αξία στην εποχή μας».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Εκρέμ Ιμάμογλου για την προσήλωση του στις αρχές της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να αφιερώσω το βραβείο αυτό σε όσους θαρραλέα άνοιξαν το δρόμο της συνεργασίας των δύο λαών. Πολλοί από αυτούς είναι και σήμερα συνοδοιπόροι σε αυτή τη μακρά πορεία για την ειρήνη και την κατανόηση.

Δεν πρέπει να θεωρούμε την ειρήνη δεδομένη. Πρέπει να τη συντηρούμε, προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Γιατί η ειρήνη δεν είναι μόνο σημαντική για τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ή λαών. Είναι σημαντική και για την διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας μιας κοινωνίας.

Η βία, ο πόλεμος, οι διώξεις, τα βασανιστήρια, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους είναι σημάδια μιας κοινωνίας σε κρίση. Μιας κοινωνίας που χάνει τη δυνατότητα να είναι δημιουργική, ασφαλής, με ευημερία για όλους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά την ευρύτερη περιοχή μας, οι υπάρχουσες συγκρούσεις συνοδεύονται από χιλιάδες θύματα, μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών, πρόσφυγες που υποδεχόμαστε και στις χώρες μας».

(...περισσότερα)

Mετά το βραβείο του για τις ηγετικές του ικανότητες και το έργο του στην Ελλάδα ως πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύτηκε ξανά (!)

Σε μια εποχή άνθισης του λαϊκισμού και των εθνικιστικών εξάρσεων, ο δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εκφράζει τη μερίδα εκείνη της τουρκικής κοινωνίας που επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε αυτό το πλαίσιο, πήρε την πρωτοβουλία να βραβεύσει τον Γιώργο Α

Δεν πρέπει να θεωρούμε την ειρήνη δεδομένη »

...

Πηγή: https://dominonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.