ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΗΨΕΩΝ με την Sony RX0 Compact

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

Η Sony ανακοίνωσε νέες ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες κατά την σύνδεση πολλών μονάδων φωτογραφικών μηχανών για την πολυχρηστική κάμερα RX0.

Η RX0, που ανακοινώθηκε στην IFA 2017, φέρει την προηγμένη ποιότητα απεικόνισης της φημισμένης σειράς φωτογραφικών μηχανών RX της Sony σε ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο και εξαιρετικά συμπαγές σώμα με μέγεθος περίπου 59mm x 40.5mm x 29.8mm (ΠxΥxΒ) και βάρος μόλις 110g . Οι μικροσκοπικές διαστάσεις και συνολικά η ευελιξία της νέας κάμερας, την καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο όταν χρησιμοποιείται είτε μεμονωμένα είτε όταν συνδυάζεται με επιπλέον κάμερες RX0 σε συνθήκες λήψεων από πολλές και διαφορετικές γωνίες. Για περισσότερη ευελιξία κατά την τοποθέτηση σε στενούς χώρους, η κάμερα διαθέτει μια πλήρη συμμετρική θέση φακού και την"flip image" λειτουργία, χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο, το ευρύ φάσμα δημιουργικών δυνατοτήτων της.

Η compact RX0 φωτογραφική μηχανή προσφέρει δύο διαφορετικούς τύπους λύσεων για λήψη και τον έλεγχο πολλών διαφορετικών φωτογραφικών μηχανών, οι οποίοι είναι η ενσύρματη λύση για ακριβή συγχρονισμό και έλεγχο φωτογραφικών μηχανών και η ασύρματη λύση για μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης ένα νέο εξάρτημα ελέγχου φωτογραφικής μηχανής (μοντέλο CCB-WD1) που συνδέεται με την RX0 και επιτρέπει τον έλεγχο από τον υπολογιστή μέσω προγράμματος περιήγησης και ενσύρματης σύνδεσης IP (Internet Protocol). Με τη μετατροπή του σήματος ελέγχου σε IP, οι ρυθμίσεις της κάμερας μπορούν να ελέγχονται αξιόπιστα από ένα μόνο συνδεδεμένο υπολογιστή από οποιαδήποτε θέση. Μια ενσύρματη σύνδεση επιτρέπει επίσης τον απρόσκοπτο έλεγχο και συγχρονισμό των διάφορων ζευγών RX0 φωτογραφικών μηχανών και των συστημάτων ελέγχου (Camera Control Box) -έως και 100 μονάδες συνολικά- επιτρέποντας στους δημιουργούς να παράγουν υψηλής ποιότητας ταινίες με εφέ όπως το “bullet-time” ή την εικονική πραγματικότητα, ή τη λήψη ιδιαίτερης σημασίας γεγονότων από μοναδικές γωνίες.

Όταν χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά ζεύγη φωτογραφικών μηχανών RX0 και συστημάτων ελέγχου, οι ρυθμίσεις όλων των συνδεδεμένων φωτογραφικών μηχανών μπορούν να αλλάξουν ταυτόχρονα και οι διαφορετικές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα στις εντολές εκκίνησης/διακοπής. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη μια λειτουργία συγχρονισμού βίντεο, επιτρέποντας τον συγχρονισμό μεταξύ όλων των συνδεδεμένων μονάδων. Αυτό μειώνει οποιαδήποτε χρονικά κενά προκύπτουν μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών και υποστηρίζει τη διαδικασία συρραφής πολλαπλών εικόνων μαζί για να δημιουργηθούν ειδικά εφέ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Τα αρχεία μπορούν επίσης να μεταφερθούν απευθείας στον συνδεδεμένο υπολογιστή , με τη δυνατότητα να εκχωρήσουν και να αλλάξουν ονόματα αρχείων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση όταν πρόκειται για πολλαπλές κάμερες. Συνολικά, έως και 100vii ξεχωριστές κάμερες RX0 και συστήματα ελέγχου CCB-WD1 μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για live ταυτόχρονη προβολή πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών. Επιπλέον, μέσω του συστήματος ελέγχου, οι ρυθμίσεις λήψης και οι λειτουργίες για όλες τις συνδεδεμένες κάμερες μπορούν εύκολα να προγραμματιστούν από το χρήστη.

Το νέο CCB-WD1 Camera Control Box θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018

Τέλος, η πιο πρόσφατη έκδοση 6.2 της εφαρμογής PlayMemories Mobile από την Sony, επεκτείνει τις δυνατότητες ελέγχου πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών όταν συνδυάζεται με την RX0iv. Με τη νέα έκδοση της εφαρμογής για κινητά, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν το smartphone ή το tablet τους με έως και 50 RX0 κάμερες μέσω ενός σημείου πρόσβασης για να είναι δυνατός ο έλεγχος τους ταυτόχρονα. Εκτός από την τρέχουσα δυνατότητα αλλαγής των βασικών ρυθμίσεων της κάμερας, όλες οι συνδεδεμένες κάμερες μπορούν να ενεργοποιηθούν/απενεργοποιηθούν από κοινού και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πραγματοποιούν λήψεις με ξεχωριστές ομάδες καμερών.

Η νέα έκδοση PlayMemories Mobile 6.2 θα είναι διαθέσιμη αυτό το μήνα.

...

Πηγή: http://www.pestaola.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.