ΣΕΡΡΕΣ : ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών απο το Τελωνείο Σερρών

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών έφερε στο φως η  Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών. Στο πλαίσιο Τελωνειακής επιχείρησης στις αρχές Δεκέμβριου 2017, στον Προμαχώνα, κατέσχεσε Βουλγάρικο βυτιοφόρο όχημα, το οποίο μετέφερε σε τέσσερις δεξαμενές συνολικά, 30.676,49 λίτρα διαλυτικού, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στις χημικές βιομηχανίες χρωμάτων ή βερνικιών. Αποστέλλουσα του εμπορεύματος ήταν βουλγάρικη εταιρεία και παραλήπτρια ελληνική εταιρεία με έδρα στο Πέραμα Αττικής.
Η Υπηρεσία προέβη σε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας για χημική ανάλυση, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι, το μεταφερόμενο εμπόρευμα είναι «μίγμα ελαφρών λαδιών πετρελαίου και αιθανόλης». Το παραπάνω δείγμα βρέθηκε να περιέχει περιεκτικότητα σε αιθανόλη σε ποσοστό 33,7%.
Σε συνεργασία της Υπηρεσίας με την ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής, η οποία πραγματοποίησε έλεγχο στην παραλήπτρια του εμπορεύματος εταιρεία, δεν διαπιστώθηκε συναλλαγή μεταξύ της παραλήπτριας και αποστέλλουσας του εμπορεύματος εταιρείας.
Όπως προέκυψε απο την έρευνα το μεταφερόμενο χημικό προϊόν, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για νόθευση καυσίμων. Οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό 30.065,94€ .
Σε βάρος των υπαιτίων προσώπων σχηματίστηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(...περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.