ΤΟ 1% ΤΟΥ ΑΕΠ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία

Συντάκτης:
Κατηγορία: Οικονομία, Πολλαπλές Πηγές Ετικέτες:
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Ένα ακόμα βίντεο γύρω από το κυβερνητικό έργο και τις επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα που φτάνουν για πρώτη φορά το 1% του ΑΕΠ, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Τσίπρας.

Με μήνυμά του στα social media ο πρωθυπουργός γράφει πως «η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας με χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ. Δημιουργούμε 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα».

«Στηρίζουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις:
με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών
με κίνητρα επενδύσεων
με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, εκταμιεύονται 394 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας καθώς η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της Ιατρικής του μέλλοντος με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, εισάγεται η προηγμένη τεχνολογία στην αγροδιατροφή για τα εθνικά μας προϊόντα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!», αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο.

(...περισσότερα)

«Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ Η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό στη χώρα τους«, σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»...

Πηγή: https://dominonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.