ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ Καβάλας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), στο κτίριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας πραγματοποιήθηκαν χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.
Η πρώτη ΤΟ.Μ.Υ. Καβάλας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό δηλαδή με γενικούς ιατρούς και παιδίατρο καθώς και με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Ο κ. Πολάκης τόνισε στην ομιλία του ότι θα γίνουν 239 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας περίπου 2,3 εκατομμύρια αστικού πληθυσμού. Σημείωσε δε πως η μονάδα υγείας είναι υπεύθυνη να βγει έξω, να μεταβεί στα σχολεία, να ανακαλύψει ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να έχει ατομικό φάκελο και να οργανώνει τον έλεγχο των εξετάσεών τους, να παρακολουθεί τη θεραπεία τους. Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει και η δεύτερη ΤΟ.Μ.Υ. στην Καβάλα καθώς βρίσκονται σε φάση εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου.

**Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης θα εγκαινιάσει τον τομέα ΕΚΑΒ Θάσου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πρίνου.

**Στην έδρα του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Δημήτριο Μπαντέκα, παρουσία του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρου Τουλουπίδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κ. Μέτιου για την ενδεχόμενη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ. με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Στις συζητήσεις που έγιναν διατυπώθηκε με σαφήνεια η πρόταση να ενωθούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ για να αποτελέσουν μια ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Μέτιος και Τουλουπίδης συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ όπου ο κ. Μέτιος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στη συνένωση του Τ.Ε.Ι. με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

**Την ίδρυση μεταβατικού Εφετείου στο κτίριο του παλιού Πρωτοδικείου διεκδικεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της εκδίκασης των υποθέσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου της Καβάλας, ευχόμενος να ικανοποιηθεί καθώς είναι μία διεκδίκηση πολλών ετών.

**Μία σύσκεψη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή για να γνωμοδοτήσει η ομάδα εργασίας που σύστησε αυτό πάνω στην μελέτη του ΤΕΕ για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μιστακίδης Ζαφείρης δήλωσε πως σύντομα θα γνωμοδοτήσουν επ` αυτής της μελέτης.

**Πληρότητα έως και 95% θα έχουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας λόγω του εορταστικού τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας αλλά και του Καρναβαλιού της Ξάνθης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης επιβεβαίωσε το γεγονός σημειώνοντας ότι αναμένονται και κάποια γκρουπ τουριστών από τις βαλκανικές χώρες.

**Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Παγγαίου που θα πραγματοποιηθούν από τις 11:00 το πρωί στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου, στην Τοπική Κοινότητα Νέας Ηρακλείτσας και στην Παραλία Οφρυνίου της Τοπικής Κοινότητας Οφρυνίου. Κατή τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

**Ο Δήμος Καβάλας θα γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο Πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων. Θα υπάρξουν παραδοσιακοί χοροί, ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού, ενώ οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί με ελεύθερη είσοδο.

**Σε δύο τουριστικές εκθέσεις, στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι, θα πάρει μέρος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στο χρονικό διάστημα από 22 μέχρι 25 Φεβρουαρίου, για την τουριστική προβολή του δήμου στο εξωτερικό.
Στο Βελιγράδι της Σερβίας, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα πάρει μέρος στην διεθνή έκθεση τουρισμού «40th International Tourism Fair – Sajam Turizma» με αυτόνομο περίπτερο έκτασης 24 τετραγωνικών μέτρων. Η έκθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες της χώρας την οποία είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες την περσινή περίοδο.
Στην Ρουμανία ο Δήμος Καβάλας θα πάρει μέρος στην έκθεση τουρισμού «Romanian Tourism Fair 2018 (ΤΤR)» που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo στην πρωτεύουσα της χώρας Βουκουρέστι, το ίδιο χρονικό διάστημα, πέρσι την έκθεση αυτοί είχαν επισκεφθεί 23.000 επισκέπτες. Το περίπτερο της Καβάλας στην έκθεση αυτή θα έχει έκταση 21 τετραγωνικών μέτρων.

**Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Καβάλας κ. Γεώργιο Μπαλίκας για θέματα σχετιζόμενα με την προστασία και τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της Καβάλας. Επίσης συζήτησαν και θέματα ανάληψης πρωτοβουλιών από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τα μέλη του ως άνω Συλλόγου, για την ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των δημοτών και την αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, προκειμένου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ευπρεπισμό των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου.

**Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις Πνοή θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Εύκλειας Καράδαγλη με τίτλο «Εκπνοές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι Μαρία Παπαδοπούλου, φιλόλογος, Δήμητρα Στογιαννίδου, νομικός σύμβουλος.

**Άστατος παραμένει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και σήμερα όπου θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι πνέουν βόρειοι εντάσεως έως 6 μποφόρ.

.

(...περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.