ΛΕΣΒΟΣ: ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης-Χερσονήσου Αμαλής.

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα Ετικέτες:
 

Μετά από διαβουλεύσεις επιχειρηματιών του τουρισμού, δημοτών και αποδήμων της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2017 και των αποφάσεων που είχαν ληφθεί, η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης διοργανώνει την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων "Τερψιχόρη"του ξενοδοχείου"ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ", ανοιχτή διαβούλευση – συνάντηση εργασίας, με θέματα:

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι, ο εν λόγω Φορέας να μετεξελιχθεί στον "Οργανισμό Διαχείρισης / Marketing Προορισμού Μυτιλήνης & Χερσονήσου Αμαλής" ("Destination Management / Marketing Organization of Mytilene & Amali Peninsula").

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στις δύο διαβουλεύσεις, η δημιουργία του οργάνου αυτού επιβάλλεται από το γεγονός, ότι η ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένος τουριστικός προορισμός. Όπως δε κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί δημοσίως, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι η μοναδική πόλη του Αιγαίου, ίσως και της Μεσογείου, που δεν έχει ούτε την υποτυπώδη τουριστική οργάνωση και προσανατολισμό, ενώ δεν διαθέτει ούτε τη στοιχειώδη τουριστική υποδομή, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Ο Σύνδεσμος αυτός θα έχει τον αποκλειστικό ρόλο της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης και της ευρύτερης περιοχής της χερσονήσου της Αμαλής, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής τουριστικής οικονομίας προς όφελος των κατοίκων της.

Μέλη του θα μπορούν να είναι όλες οι τουριστικές, εμπορικές και συναφείς επιχειρήσεις της περιοχής, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, café bars, αστικό ΚΤΕΛ, επαγγελματίες ταξί, κ.ο.κ., επιστημονικοί φορείς, καθώς και ανεξάρτητοι δημότες με γνώσεις και ενδιαφέρον για τα τουριστικά "πράγματα" της πόλης και των γύρω χωριών.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Στο Σύνδεσμο αυτόν, θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι (Πρόεδροι ή εντεταλμένοι σύμβουλοι) των 9 διαμερισμάτων της Χερσονήσου της Αμαλής (πρώην Καποδιστριακός Δήμος), δηλαδή Μυτιλήνης, Ταξιάρχη (Καγιανιού), Αγίας Μαρίνας, Λουτρών – Σκάλας Λουτρών, Αλυφαντών – Πυργίου, Παναγιούδας, Παμφίλων, Μόριας και Αφάλωνα.

Στην τελική αυτή διαβούλευση, είναι σημαντικό να παρευρεθούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, του επισιτισμού και των συναφών δραστηριοτήτων της Μυτιλήνης, οι εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, καθώς και οι ενδιαφερόμενοι δημότες της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης.

Για περαιτέρω ενημέρωση και επικοινωνία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δ/Κ Μυτιλήνης (υπεύθυνοι Πάνος Πίτσιος, Γιώργος Καρίνος, Βασίλης Χατζηελευθερίου, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr).

...

Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.