ΕΚ ΝΕΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ 36 κατηγορούμενοι για τις «μετοχές -φούσκες»

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Πολλαπλές Πηγές Ετικέτες:
 

Διαβάσαμε το νέο στις ιστοσελίδες:

Έφεση υπέρ του νόμου άσκησε η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου στην αθωωτική απόφαση για τους 36 κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές -φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο 1999 που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 28 Φεβρουαρίου.

Μετά την εισαγγελική έφεση οι κατηγορούμενοι χρηματιστές και επιχειρηματίες θα βρεθούν για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση η οποία συμπληρώνει το όριο παραγραφής τον Μάρτιο του 2019.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου -στη δεύτερη δίκη που έγινε για την υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες» το 1999- ήταν αντίθετη στην εισήγηση της εισαγγελέως κ. Θεοδωροπούλου η οποία είχε ζητήσει να κηρυχθούν όλοι ένοχοι καθώς «δημιούργησαν μία επίπλαστη αγορά» την οποία στην συνέχεια «καταπόντισαν».

Δύο μέλη του δικαστηρίου ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη με την εισαγγελέα και έτσι η ετυμηγορία τους ήταν η αθώωση των 36. Το τρίτο μέλος της σύνθεσης ακολούθησε τη νομική σκέψη της κ. Θεοδωροπούλου.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη που αθώωσε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Έχει προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2013 η οποία αναιρέθηκε από τον ‘Αρειο Πάγο με αποτέλεσμα οι «36» να βρεθούν ξανά ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, υπό άλλη σύνθεση, που πρόσφατα κατέληξε στη δεύτερη αθώωση τους.

Πλέον μετά την εισαγγελική έφεση και κυριολεκτικά στο παρά πέντε για την παραγραφή των αδικημάτων οι κατηγορούμενοι αναμένουν τον προσδιορισμό της τρίτης κατά σειράς δίκης τους για την υπόθεση.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

...

Πηγή: https://dominonews.gr

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Ετσι, μετά την έφεση της εισαγγελικής λειτουργού η υπόθεση θα  εκδικαστεί εκ νέου, λίγο πριν λήξει ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων ο οποίος συμπληρώνεται   το Μάρτιο του 2019.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα, ρεπορτάζ Ντ. Τσουκαλά

(...περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.