«ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική, φιλοξενούμενο Ετικέτες:
 

  • Τις εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε με ομιλία του ο έλληνας πρωθυπουργός
  • «Σε τέσσερις μήνες, τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει έναν από τους πιο βασικούς στόχους»
  • «Η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας»
  • «Απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απαράδεκτους συμψηφισμούς για τους έλληνες στρατιωτικούς»
  • Επίθεση στη ΝΔ: Εκπρόσωποι του παλιού συστήματος έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του Μητσοτάκη
  • «Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι»

Ένα ηχηρό μήνυμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας παράλληλα με εμφατικό τρόπο το αίτημα του τούρκου Προέδρου για «παζάρι» με τους έλληνες στρατιωτικούς και εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, παρουσιάζοντάς τον ως δέσμιο των Σαμαρά- Βενιζέλου.

«Σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει έναν από τους πιο βασικούς στόχους»

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο τέλος μιας δύσκολης πορείας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει έναν από τους κεντρικούς της στόχους: Την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.

Σε τέσσερις μήνες, τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει έναν από τους πιο βασικούς στόχους: την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά από πολλές προσπάθειες και επίπονες διαπραγματεύσεις περνώντας από 40 κύματα και έχοντας απέναντί μας όχι μόνο μέρος των πιστωτών που πολλές φορές ήταν καχύποπτοι και εχθρικοί αλλά και το σύνολο του εγχώριου κατεστημένου. Πετυχαίνουμε εκεί που τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός ανοίγει μετά από οκτώ χρόνια η πρόσβαση των ελληνικών ομολόγων στις αγορές χρήματος και αυτό το πετυχαίνουμε με τις λιγότερο δυνατές απώλειες για την κοινωνία. «Αυτό δεν είναι μικρό και δεν ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί».

«Η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας»

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας με την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.

Επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και ότι δε θα υπάρχουν ακόμη πληγές σοβαρές που θα πρέπει να επουλώσει η κυβέρνηση ή ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος «που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις στόχους δεδομένους και να έχεις έναν στοιχειώδη έλεγχο στα πλαίσια των ευρωπαϊκών σου υποχρεώσεων και άλλο να είσαι αναγκασμένος να συγκυβερνάς με τη τρόικα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια ότι η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από τότε που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση.

Μίλησε για «μια οικονομία και μια κοινωνία που παρά τις δυσκολίες πατάνε ξανά στα πόδια τους. Πολίτες που σιγά-σιγά μετά από οχτώ χρόνια δυσκολιών και απαισιοδοξίας ξαναβρίσκουν τον τρόπο, δειλά και είναι λογικό, να είναι ξανά αισιόδοξοι.Ξαναβρίσκουν τον τρόπο να έχουν προσδοκίες».

Είπε ότι «αυτό είναι δική μας επιτυχία», «διότι δεν θέλουμε την κοινωνία των χαμηλών προσδοκιών», καθώς «η κοινωνία των χαμηλών προσδοκιών δεν μπορεί παρά να είναι αντίπαλός της Αριστεράς».

«Απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απαράδεκτους συμψηφισμούς για τους έλληνες στρατιωτικούς»

«Η κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την αυξημένη νευρικότητα το τελευταίο διάστημα της γείτονος Τουρκίας.

«Ταυτόχρονα», σημείωσε, «με αυξημένο κύρος και ανακτημένη αξιοπιστία, έχει καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη θέση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, ώστε να δημιουργήσει ένα ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης και συμμαχιών για τη στήριξη των δίκαιων θέσεών της».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι τελευταίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο άλλωστε, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας όσο και συνολικότερα του διεθνούς παράγοντα στο θέμα της απαράδεκτης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι στις προκύπτουσες διαφορές μας με την Τουρκία, έχουμε την ευρύτερη δυνατή στήριξη, μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Αναμένουμε την συντομότερη δυνατή επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ακριβώς όπως ορίζουν οι αρχές του Κράτους Δικαίου και ταυτόχρονα απορρίπτουμε, με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο, απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενο το σκέλος των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου, που μιλά για την ανάγκη και την αξία των ειρηνικών σχέσεων με την Ελλάδα. Υπογράμμισε όμως ότι αυτές οι δηλώσεις, από μόνες τους δεν αρκούν και πως χρειάζονται και επόμενα βήματα. «Πρέπει να έχουν αντανάκλαση και στην πράξη. Πρέπει να συνοδεύονται από έμπρακτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις δικαιοκρατικές επιταγές», είπε, για να σχολιάσει πως «οι συμψηφισμοί ή τα καλέσματα για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το δικαιοκρατικό πλαίσιο».

«Εμείς», τόνισε, «από τη δική μας πλευρά μαζί με την Ευρώπη και τους θεσμούς της, επιμένουμε να κρατάμε τη δέσμευση της Τουρκίας στο κράτος δικαίου».

Επίθεση στη ΝΔ: Εκπρόσωποι του παλιού συστήματος έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του Μητσοτάκη

Δριμεία κριτική στη ΝΔ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη ότι αναζητά ευκαιρίες αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κατηγορώντας τη συνολικότερα για «ανεύθυνη και υπονομευτική στάση».

Είπε ότι η εξήγηση αυτής της πολιτικής επιλογής σκιαγραφείται με τον πιο σαφή τρόπο «στον φανατικό λόγο κάποιων συγκεκριμένων εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη», όπως π.χ. στις πολιτικές αναλύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.

Τόνισε ότι αυτό που ζητάνε και που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει «είναι τη δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου». Σχολίασε ότι έχουν καταφέρει «να συγκροτήσουν ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διαφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος». Αυτό είπε, αποτελείται, από «εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες».

«Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι»

Τόνισε ότι «όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η στρατηγική της ΝΔ για “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” καθορίζεται από έναν «δικαιολογημένο φόβο» της, τον φόβο ότι αυτή η κυβέρνηση θα τα καταφέρει».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυτή «θα καταφέρει να επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ».

Αναφερθείς στις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, τα θαλασσοδάνεια, τη «σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα, την υπόθεση Novartis «και την υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε τον Κινέζο», σχολίασε ότι ο μεγάλος φόβος του παλιού πολιτικού συστήματος και των οικονομικών προστατών του, ο «μεγάλος τους φόβος, είναι ότι θα τα καταφέρουμε».

«Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», είπε, για να σημειώσει ότι «τη δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς, θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων».

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «το πραγματικό μέτωπο δημοκρατίας συγκροτείται και πάνω σε αυτό το κοινωνικό και πάνω από όλα δίκαιο αίτημα», για να σχολιάσει ότι «οι οργουελικές αντιστροφές της πραγματικότητας των διαφόρων πρωταγωνιστών στην τραγωδία του θεσμικού και ηθικού εκφυλισμού, λίγο μας απασχολούν και καθόλου δεν μας τρομάζουν».

...

Πηγή: https://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.