ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΕΣΧΗΣ Αρχιμαγείρων και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, «Άγιος Γεώργιος» με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», Κώστα Μουζάκη.

Μέσω του πρωτοκόλλου έχουν τεθεί προς υλοποίηση στόχοι όπως, μεταξύ άλλων, Προώθηση της εμπιστοσύνης & αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και της διαμόρφωσης συνθηκών για βιώσιμες κοινωνίες με συνεργασία μεταξύ αστών και αγροτών, -Υποστήριξη των τοπικών παραδοσιακών πολιτισμών και γαστρονομίας, ανάπτυξη τοπικών εφοδιαστικών αλυσίδων επιδιώκοντας τοπική παραγωγή, τοπική μεταποίηση και τοπική κατανάλωση. Τέλος Συμμετοχή και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών για την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση της Ελληνικής διατροφής και του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το 16 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας-Οινολογίας στο Ζάππειο
Αξίζει να σημειωθεί πως η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» εξασφάλισε την πραγματοποίηση του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας & Οινολογίας, στο Ζάππειο (Αθήνα, 19-21/10/2018). Στο συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου θα λάβει χώρα μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης με την κατανάλωση.
Παράλληλα θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός κάθε περιοχής με τα παραδοσιακά προϊόντα, και με οργανωμένες εξορμήσεις των συμμετεχόντων σε τόπους παραδοσιακής παραγωγής.
Μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο κ. Μουζάκης, τόνισε πως είναι ώρα να αναδειχθούν οι αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας σε όλα τα μενού, καθώς σχεδόν κάθε νομός, μπορεί να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό. Στάθηκε δε και στην κινητοποίηση και των υπόλοιπων λεσχών ανά την Ελλάδα για την επίτευξη αυτού του στόχου, σε συνεργασία πάντα με τους Αγρότες τους Κτηνοτρόφους και τους Αλιείς.
Η κίνηση αυτή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής είναι άκρως σημειωλογική και υπάρχει η βεβαιότητα πως θα ακολουθήσουν και άλλες σε πολλές άλλες περιοχές. Σε μια προσπάθεια οι κοινωνίες μεταξύ αστών και παραγωγών του Πρωτογενούς τομέα(Αγρότες-Κτηνοτρόφους-Αλιείς), μέσα από την αλληλοστήριξη και αλληλοσυμπλήρωση να κτίσουν βιώσιμες κοινωνίες, όπου οι διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες θα σέβονται, θα αλληλοστηρίζονται οικονομικά και θα αναγνωρίζουν το χώρο και την αξία της κάθε μίας ξεχωριστά και που όλες μαζί θα στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη, το στοίχημα κάθε τοπικής κοινωνίας.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • (Πηγή)

  1 σκέψη σχετικά μέ το “ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΕΣΧΗΣ Αρχιμαγείρων και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής”

  1. Ο/Η Δημήτριος Μιχαηλίδης λέει:

   Μπράβο στους Κτηνοτρόφους Αττικής. Επιτέλους πρέπει να βρούν τον δρόμοπρος τους καταναλωτές οι παραγωγοί.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.