ΤΟ ΙΤΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ Κάστρο του Ηρακλείου

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης χριστουγεννιάτικου στολισμού στην Τρίπολη, ο Δήμος Τρίπολης, καλεί τους ενδιαφερόμενους, όπως ενημερωθούν για τις διαδικασίες του στολισμού των δένδρων, στο κέντρο της πόλης.

Αυτοί, θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Τα δέντρα, θα στολιστούν αυστηρά και μόνο, από όσους υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος.

Στα δέντρα που θα τοποθετηθούν στην πλατεία Πετρινού και σε κεντρικά σημεία, προτεραιότητα για στολισμό έχουν τα σχολεία και νηπιαγωγεία (με λίστα που θα δοθεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας), οι παιδικοί σταθμοί, τα σωματεία και οι δομές ευπαθών ομάδων της πόλης.

Η αρίθμηση και η σειρά προτεραιότητας θα δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.

Ο Δήμος, παρακαλά, να μην γίνει κανένας στολισμός και καμία πρωτοβουλία κράτησης, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων και των λαμπιονιών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Τα δέντρα θα φέρουν αμιγώς χριστουγεννιάτικο στολισμό και δεν θα αποτελούν διαφήμιση καταστημάτων και λοιπών επιχειρήσεων.

Ο κάθε φορέας ή επιχείρηση, μπορεί να τοποθετήσει μια μικρή ταμπέλα, σε εμφανές σημείο του δέντρου, ώστε να φαίνεται ποιος έκανε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες: (Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, 10.00 – 14.00 τηλ: 2713 600400) και 2713 600430.

πηγή είδησης: Δήμος Τρίπολης πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Πηγή: http://www.ert.gr

Την 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξει φέτος στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών», και θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019. Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ Κ Ε Η (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου) ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε ένα ανανεωμένο σκηνικό

Όπως αναφέρουν, ένα ζωντανό παραμύθι θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας με τα ξωτικά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» να καλωσορίζουν τους επισκέπτες και να τους ξεναγούν στα στολισμένα και πολύχρωμα δρομάκια, να τους ενημερώνουν για το πλούσιο πρόγραμμα και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Μουσικές από αγαπημένους τραγουδοποιούς στην κεντρική σκηνή, χορογραφίες και θεατρικά δρώμενα, ξυλοπόδαροι και μάγοι, ζογκλέρ και παραμυθάδες, παιχνίδια, κινηματογραφικές προβολές, «ζωντανές» ραδιοφωνικές παραγωγές, εργαστήρια γεύσεων και κατασκευών, κεράσματα για όλους, πολλές εκπλήξεις, θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι περάσουν τις πύλες του παραμυθένιου χωριού Με τις μαγικές εφαρμογές του Ι Τ Ε – που θα κυριαρχούν στην πλατεία του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» – μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χριστουγεννιάτικο όνειρο και στην μαγεία των γιορτών Για τις 37 ημέρες λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στην Πλατεία Ελευθερίας, ενεργοποιούνται φορείς, σύλλογοι, ομάδες, ιδιώτες, σχολεία, προσκοπικά σωματεία, περιβαλλοντικές και εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι αλλοδαπών και φορείς των ΑμΕΑ, τονώνονται οι επαγγελματίες και η τοπική αγορά και παράλληλα αναδεικνύεται και το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου Στο πλαίσιο των εργασιών για το στήσιμο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν (σύλλογοι, ομάδες, φυσικά πρόσωπα, εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες κ.α ) να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2813.409853 (κ. Άσπα Φλουρή)

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Πηγή: http://www.ert.gr

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές και γιορτινές κατασκευές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών» που θα ανοίξει τις πόρτες του την 1η Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και όσων πλαισιώνουν την γιορτινή αυτή προσπάθεια για τις 37 ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, περιλαμβάνει:

Το Σπίτι των Ξωτικών: Οι μικροί επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην διαδικασία κατασκευής οικολογικών δώρων και να κανονίσουν την διανομή τους ως βοηθοί του Αϊ Βασίλη! Φεύγοντας θα μπορούν να πάρουν ένα κομμάτι βασιλόπιτας …αναζητώντας το φλουρί! Το Σπίτι με τα Παραμύθια: Τα παραμύθια «ζωντανεύουν» και τα παιδιά , με το παιγνίδι τους, συμμετέχουν στην πλοκή της ιστορίας Τον Περίπατο της Γιορτής: Μία διαδρομή, σε ένα τμήμα της Πλατείας Ελευθερίας, με εικαστικές κατασκευές, συγχρονισμένο φωτισμό και μουσική, που θα «εκπέμπει» μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο θα μπορούν να κάνουν μικροί και μεγάλοι Το Σπίτι των Εκπλήξεων: Μία Φωτογραφική Μηχανή που απαθανατίζει τους επισκέπτες σε χιονισμένα και χριστουγεννιάτικα τοπία Ένας Τηλεφωνικός Θάλαμος για μία σύντομη συνομιλία με τον Άγιο Βασίλη Ένας Καθρέφτης για γιορτινούς…αντικατοπτρισμούς Και ένα καινούριο παιχνίδι, ο «Βοηθός Συλλογής Δώρων», για τα δωράκια που έπεσαν από το έλκηθρο και πρέπει κάποιος να τα μαζέψει για να συνεχιστεί το ταξίδι της χαράς! Πολύτιμος βοηθός …οι μικροί επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

(Πηγή)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.