ΚΟΜΟΤΗΝΗ : ΕΡΤ Αθλητική ενημέρωση

Πολιτική «Η Θράκη είναι βαρύ όνομα στα μεγάλα λόγια και μικρό όνομα στις πράξεις» «Η Θράκη είναι με ένα τρόπο εγκαταλελειμμένη . Είναι βαρύ όνομα στα μεγάλα λόγια και μικρό όνομα στις πράξεις.» ανέφερε από την Κομοτηνή ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιώντας χθες το βράδυ ομιλία σε εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ.

« Η Θράκη είναι Ελλάδα με όλους τους πληθυσμούς διαφορετικής θρησκείας. Η Ελλάδα είναι η χώρα που οφείλει να προασπίζεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων, ιδιαίτερα όσων είναι θρησκευτική μειονότητα, αλλά και τις ομάδες που υπάρχουν μέσα σ’ αυτή, όπως οι ΡΟΜΑ και οι Πομάκοι.» τόνισε ο πρώην Υπουργός. «Στη Θράκη χρειάζεται μια μεγάλη ειδική ενίσχυση του Δ.Π.Θ. «Πρέπει να γίνει μεγάλο Πανεπιστήμιο με πολλά ερευνητικά κέντρα . Και να αποκτήσει κι ένα τμήμα όπου θα γίνεται ξενόγλωσση εκπαίδευση. Να λειτουργεί ως το Κέντρο της Βαλκανικής στην Νοτιό Ανατολική Ευρώπη» σημείωσε ο πρώην ΥΠΕΞ . Αναφερόμενος στην ενίσχυση με ειδικά φορολογικά μέτρα, τόνισε την ανάγκη μείωσης ΦΠΑ, μείωσης της Φορολογίας σε κέρδη κι αποθεματικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή , φθηνότερη ενέργεια, ενίσχυση αγροτών με χίλιους τρόπους, όπως είπε, θεσμική ανασυγκρότηση, επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας με πιο διευρυμένο χαρακτήρα.

Περιφέρεια 7 έργα επαγγελματικής κατάρτισης 57.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για 7 έργα επαγγελματικής και επιχειρηματικής κατάρτισης σε Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Αν.Μ.θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Πιο συγκεκριμένα δίνονται πόροι για την στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την κατάρτιση ανέργων στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου και την κατάρτιση ανέργων σε τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Βουλή – Κόμματα – Κινήματα Δέσμευση διασφάλισης εισοδήματος βαμβακοκαλλιεργητών Δέσμευση για την διασφάλιση του εισοδήματος των βαμβακοκαλλιεργητών της Ροδόπης απέσπασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης κ. Ιλχάν Αχμέτ από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γεώργιο Αποστολάκη ότι «σε περίπτωση που καθοριστεί το ποσοστό της ζημίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και σταλεί άμεσα το πόρισμα στον Οργανισμό, δεν θα αναζητηθεί κατά την διαδικασία των πληρωμών προς τους βαμβακοπαραγωγούς, η κάλυψη του ποσοστού της ζημίας που θα έχει επισήμως πιστοποιηθεί».

Συνδικαλισμός Εκλογή Οργάνων Διοίκησης & Αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής Το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου & Υπηρεσιών Ν. πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή Οργάνων Διοίκησης & Αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής & για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ψήφισαν 275 Μελή. Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται: 1. ΠΑΤΣΑΤΖΗ ΡΥΙΑ 263 ψήφους 2. ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 133 ψήφους 3. ΤΑΧΤΣΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 109 ψήφους 4. ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 89 ψήφους 5. ΜΑΥΡΊΔΗΣ ΣΙΜΟΣ 53 ψήφους 6. ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 30 ψήφους και 7. ΜΟΥΜΙΝ ΝΤΟΒΑΝ 24 ψήφους.

Παιδεία Εκλογές ΠΥΣΔΕ Ροδόπης 489 εκπαιδευτικοί προσήλθαν χθες στις κάλπες στο Νομό Ροδόπης για την ανάδειξη αιρετών μελών στο ΠΥΣΔΕ Ροδόπης. Η προοδευτική ενότητα καθηγητών έλαβε 201 ψήφους, ποσοστό 44,87%, η ΔΑΚΕ 167 ψήφους, ποσοστό 37,27% και η ΣΥΝΕΚ 80 ψήφους, ποσοστό 17,86% . Εκλέγονται ως αιρετά μέλη στο νέο ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ: Από τη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Καθηγητών Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ εκλέγονται: 1. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λαμβάνοντας 154 ψήφους με αναπληρωματικό μέλος τον ΛΙΤΣΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ λαμβάνοντας 77 ψήφους. Από την ΔΑΚΕ εκλέγονται: 1. ΚΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΜΑΤΟΥΛΑ) λαμβάνοντας 119 ψήφους με αναπληρωματικό μέλος την ΧΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ λαμβάνοντας 54 ψήφους.

«Έξυπνη Φοιτητούπολη» Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας τους ένωσαν τις δυνάμεις τους σε θέματα τεχνολογίας αιχμής και αξιοποίησαν την τεχνογνωσία και τις τεχνολογικές τους υποδομές, με αποτέλεσμα τη διασύνδεση του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου του Δήμου Ξάνθης με το ακαδημαϊκό δίκτυο Eduroam (διεθνές δίκτυο περιαγωγής που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους φοιτητές). Με αυτό το έργο διασύνδεσης, όλοι οι φοιτητές των ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων έχουν το προνόμιο της δωρεάν πρόσβασης σε υψηλής ταχύτητας ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, σε μεγάλο τμήμα της πόλης της Ξάνθης. Η Ξάνθη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας, η οποία μετατρέπεται σε «Έξυπνη Φοιτητούπολη», ενώ στόχο του Πανεπιστημίου αποτελούν παρόμοιες συμπράξεις με τους Δήμους στους οποίους εδρεύουν οι Σχολές και τα Τμήματά του σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας της Α΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού και των τριών πιλοτικών τάξεων μαθητείας, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα νέες εξετάσεις πιστοποίησης για τους απόφοιτους των 16 ειδικοτήτων της Β΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού (σχολικό έτος 2017 – 2018) και των δύο πιλοτικών τάξεων μαθητείας. Οι υποψήφιοι για την καλύτερη προετοιμασία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (35 ώρες κατανεμημένες σε 7 5ωρα) που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.

Διεξαγωγή του Χειμερινού Νομικού Σχολείου Τη διεξαγωγή του Χειμερινού Νομικού Σχολείου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ELSA Komotini. Το φετινό Χειμερινό Νομικό Σχολείο πρόκειται να λάβει χώρα στην Κομοτηνή, από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου, φιλοξενώντας περισσότερους από 50 φοιτητές, ασκούμενους και νέους νομικούς από όλο το κόσμο. Το νομικό σχολειό συν διοργανώνεται με το εργαστήριο μελέτης διεθνών σπουδών και διεθνών σχέσεων της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Αμεα Σύσκεψη αναπηρικών φορέων στην Κομοτηνή για την 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Την Κομοτηνή θα επισκεφτεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 16.30, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τη διοργάνωση Παν-αναπηρικού Συλλαλητηρίου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, Άγαλμα Βενιζέλου (Πλατεία Αριστοτέλους), στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Η συνάντηση στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής (Δ/νση: Γρ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή, τηλ: 25310 27414) με ενημέρωση από τον κ. Βαρδακαστάνη για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους .

ΔΣΣ «Ομιλία για την ασφαλή οδήγηση δίκυκλων» Ομιλία με θέμα «Οδική ασφάλεια και συμπεριφορά δίκυκλων και μοτοσικλετιστών» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00, στο Αμφιθέατρο του Στρατοπέδου «Στεφανίδη» στη Ξάνθη.

Υγεία Εκδήλωση για τη χρήση κάνναβης Εκδήλωση, η οποία σκοπό έχει να εξετάσει την αποποινικοποίηση της κάνναβης από νομική και ιατρική σκοπιά, διοργανώνει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νομικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων στις τέσσερις το απόγευμα με θέμα «Αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης; Νομικές και ιατρικές προεκτάσεις». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Στέλιος Κουτνατζής, Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Νομικής ΔΠΘ, Παύλος Παυλίδης, επίκουρος καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής ΔΠΘ και Άγγελος Νεστορίδης, Δικηγόρο ΔΣ Ροδόπης.

Μητρόπολη Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου Στη Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του Θαυματουργού και στην συνέχεια κατά την ακολουθία του εσπερινού Θα χοροστατήσει σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Ξυλαγανής.

Πολιτισμός Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων 2019 Η παρουσίαση του προγράμματος της μουσικής συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων 2019» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης Θα ακολουθήσει μουσική παράσταση τριών κινηματογραφικών τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και συναυλία με τους Θάνο Σταυρίδη – Στέλλα Τέμπρελη – Χρύσα Μωραΐτη. Τη μουσική συνάντηση διοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.

Καταραμένες πολιτείες της Έλενας Χουσνή. Το βιβλιοπωλείο Πυργελή, οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.) παρουσιάζουν το βιβλίο της Έλενας Χουσνή «Καταραμένες Πολιτείες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Κώστογλου, Δημοσιογράφος και η Δέσποινα Χατζηπαναγιώτου, Επισκέπτρια Υγείας Τ.Ε., Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.

Αστυνομικό δελτίο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας 36 τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης : 8 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2017) , 4 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2017), 24 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 32 το 2017). Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 60 παθόντες (έναντι 62 το 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν : 19 νεκροί (έναντι 3 το 2017), 9 βαριά τραυματίας (έναντι 5 το 2017), 32 ελαφρά τραυματίες (έναντι 54 το 2017). Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η παραβίαση σηματοδότη, προτεραιότητας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με παροδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Πηγή: http://www.ert.gr

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Πολιτική Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμου Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμου η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν

Τα δεδομένα αυτά θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση Η διασταύρωση των δεδομένων είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε η Φορολογική Αρχή να ανιχνεύει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίας καυσίμων καθώς η πάταξής τους αποτελεί σταθερό και αταλάντευτο στόχο της κυβέρνησης

Πρόγραμμα διανομής καθημερινών ζεστών γευμάτων Στο πρόγραμμα διανομής καθημερινών ζεστών γευμάτων εντάχθηκαν 762 σχολεία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 60 σχολικές μονάδες χθες, Πέμπτη 8/11, ενώ επιπλέον 12 σχολεία εντάσσονται την Δευτέρα 12/11 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων όλης τη χώρας

Συνεργασία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Γενικής Γραμματείας Ισότητας για την αγρότισσα Στον ορισμό υπεύθυνης στο ΥπΑΑΤ για θέματα Ισότητας θα προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας Παράλληλα , σε συνεργασία, θα προχωρήσουν πάλι στη διοργάνωση δεύτερου συνεδρίου και έκθεσης γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών σε συνέχεια του πρώτου και σε δράσεις εκπαίδευσης σε αγρότισσες Επίσης, σε δράσεις για την διαχρονική ανάδειξη της συμβολής της αγρότισσας στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, στην αγροτική κοινωνία και στην οικονομία

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη για την κατάσταση των κυνοκομείων «Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οφείλεται στην έλλειψης παιδείας και οδηγεί τα ζώα(Πηγή)

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ
Είδη παντοπωλείου και είδη βασικής υλικής συνδρομής θα διανείμουν ο Δήμος Κομοτηνής, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης, καθώς και οι εταίροι Δήμοι: Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών, στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ Η διανομή θα γίνει από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:30, την Τετάρτη 14/11/2018 και έως την επόμενη Τετάρτη 21/11/2018 ώρα 08:30 – 14:30.

Περιφέρεια
Πρόσκληση 14ης ειδικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α Μ Θ
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης η : «Έγκριση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019» Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου

Πρωτογενής Τομέας

Ανακοίνωση για τη Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»»
Το ψηφιακό υποσύστημα μεταβιβάσεων-τροποποιήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δέχεται τυχόν αιτήσεις τροποποίησης ή διακοπής ή μεταβίβασης των τεχνικών τους δελτίων τήρησης των συμβατικών τους δεσμεύσεων έως και την Τετάρτη 14/11/2018 στις 23.59. Οι νέοι αποδέκτες της Δράσης που προκύπτουν από τις ανωτέρω μεταβιβάσεις πρέπει προηγουμένως να έχουν φροντίσει να εγγραφούν ως χρήστες του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης 10.1.04 στην διεύθυνση https://registration dikaiomata gr/user_registration εντός της ιδίας χρονικής περιόδου Οι ως άνω δικαιούχοι πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εντός των καθορισμένων προθεσμιών, διότι δεν θα δοθεί εκ νέου δυνατότητα διαχείρισης σε άλλο χρόνο (για το 1ο έτος εφαρμογής 2018) και…(περισσότερα: http://www.ert.gr)

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ
Είδη παντοπωλείου και είδη βασικής υλικής συνδρομής θα διανείμουν ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης, καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών, στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ Η διανομή θα γίνει από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:30, την Τετάρτη 14/11/2018 και έως την επόμενη Τετάρτη 21/11/2018 ώρα 08:30 – 14:30.

Περιφέρεια
Πρόσκληση 14ης ειδικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α Μ Θ
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης η : «Έγκριση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019» Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου

Ανακοίνωση για τη Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»»
Το ψηφιακό υποσύστημα μεταβιβάσεων-τροποποιήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δέχεται τυχόν αιτήσεις τροποποίησης ή διακοπής ή μεταβίβασης των τεχνικών τους δελτίων τήρησης των συμβατικών τους δεσμεύσεων έως και την Τετάρτη 14/11/2018 στις 23.59. Οι νέοι αποδέκτες της Δράσης που προκύπτουν από τις ανωτέρω μεταβιβάσεις πρέπει προηγουμένως να έχουν φροντίσει να εγγραφούν ως χρήστες του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης 10.1.04 στην διεύθυνση https://registration dikaiomata gr/user_registration εντός της ιδίας χρονικής περιόδου Οι ως άνω δικαιούχοι πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εντός των καθορισμένων προθεσμιών, διότι δεν θα δοθεί εκ νέου δυνατότητα διαχείρισης σε άλλο χρόνο (για το 1ο έτος εφαρμογής 2018) και επιπλέον οι ως άνω…(περισσότερα: http://www.ert.gr)

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Αθλητική ενημέρωση

Εντός έδρας ήττα για την Ξάνθη

Εντός έδρας ήττα γνώρισε η Ξάνθη το Σάββατο για τη 10η αγωνιστική της σούπερλιγκ, με 0-1 από τον Πανιώνιο
Σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο , με πολλές μεγάλες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Γιώργο Μασούρα στο 29΄.
Στην επανάληψη ο Πανιώνιος έπαιξε πιο αμυντικά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές φάσεις, ενώ μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσαν οι αρκετές καθυστερήσεις από τους παίκτες του Πανιωνίου, όπως και πολλές από τις αποφάσεις του διαιτητή Κομίνη Οι αποφάσεις του Κομίνη , είχαν ως αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση- προσευχή(!!!) η Ξάνθη μετά το τέλος του αγώνα, η οποία αναφέρει ‘’ Άγιος ο Θεός, Άγιος ισχυρός, Άγιος αθάνατος ελέησον ημάς Κύριε ελέησον ημάς ’’

Απέναντι στον ΠΑΟ η ΑΕ Κομοτηνής

Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι δίνει σήμερα στις 5:30μμ η ΑΕ Κομοτηνής Η ομάδα της Κομοτηνής αντιμετωπίζει στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό και θέλει να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις της
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από τη web tv της ΕΡΤ

Στην κορυφή ο Νέστος Χρυσούπολης

Αλλαγή είχαμε στην Κορυφή του 1ου ομίλου της Γ¨ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής Ο Νέστος Χρυσούπολης, σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, επικράτησε με 2-0 του Άρη Αβάτου και εκμεταλλεύθηκε την λευκή ισοπαλία του Ορφέα Ξάνθης με τον Κεραυνό Πέρνης , για να περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου Στην 2η θέση μαζί με τον Ορφέα ανέβηκε η Καβάλα ύστερα από την εύκολη νίκη με 0-3 στην Κομοτηνή επί του ΠΑΟ Κοσμίου Σημαντικό τρίποντο πήρε η Ασπίδα Ξάνθης στη μάχη για την παραμονή, επικρατώντας με 2-0 του Εθνικού Σιδηροκάστρου, ενώ ο Αετός Ορφανού πέρασε με 0-3 από την έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Τέλος, Καλαμπάκι Δράμας και Αλέξανδρος Κιλκίς έμειναν στο 0-0 και…(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.