Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ 2Η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Η 2η έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας άνοιξε τις πύλες της στο Παλαιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους με τη συμμετοχή περισσότερων από 120 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα. Κοινό αίτημα η στήριξη μέσω χρηματοδότηση ενώ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θεανώ Φωτίου, επισήμαναν ότι επιταχύνονται τα βήματα για την ενίσχυση των φορέων Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Συνομίλησαν με μέλη κοινωνικών και συνεταιριστών επιχειρήσεων και υπογράμμισαν ότι επιταχύνονται τα βήματα για την ενίσχυση των φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

«Επιδίωξη να καταστεί κυρίαρχο μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας η Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία. Έχουμε επεξεργαστεί σειρά εργαλείων ενίσχυσης που θα ξεδιπλώνουμε τους επόμενους μήνες», τόνισε η ‘Εφη Αχτσιόγλου.

Τον Δεκέμβριο ενεργοποιείται η  δράση επιχορήγησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο. προϋπολογισμού 27 εκατ ευρώ, ενώ η δεύτερη δράση, στις αρχές του 2019, θα αφορά νέες επιχειρήσεις και θα υλοποιηθεί μέσω των Περιφερειών. Σχεδιάζεται επίσης πρόγραμμα επιχορήγησης (υφιστάμενων Κ.ΑΛ.Ο.) για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Έχουμε 11 εκατ. που θα βγάλουμε για θέσεις εργασίας στις υφιστάμενες Κ.ΑΛ.Ο. και ένα μεγάλο πρόγραμμα για Περιφέρειες. Πάμε για εντατική ωρίμανση του πεδίου επιτάχυνση των διαδικασιών», ανέφερε από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου.

«Το εγχείρημα έχει δυσκολίες αλλά τα όνειρα παραμένουν και προχωράμε. Η οποιαδήποτε χρηματοδότηση επιβάλλεται θα βοηθήσει τέτοιες επιχειρήσεις», τόνισε ο διαχεριστής ΚΥΝΣΕΠ «Ορεινή», Βασίλης Κωνσταντινίδης.

«Ξεκινήσαμε μα μικρό ποσό είναι για τα έσοδά μας προσπαθούμε να πάρουμε μηχανήματα για να δώσουμε δουλεία σε άνεργους», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΚΥΝΣΕΠ «ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑ», Αναστασία Μπέρδου.

«Υπάρχουν μεγάλες διευκολύνσεις φορολογικές δοκιμάζεις την δύναμή σου και στη συνέχεια προχωρείς παρακάτω», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΚΥΝΣΕΠ «ΣΕΛΗΝΗ» ,Αγγελική Λευκιμμιάτη.

Περισσότερες από 120 επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. από ολόκληρη την χώρα παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Πηγή: http://www.ert.gr

Στη δεύτερη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ ΑΛ Ο ) Athens Expo ’18 βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου και συζήτησε με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζητώντας με φορείς Κ ΑΛ Ο

Δεδομένου ότι η έκθεση πραγματοποιείται στον χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά ότι πρώτη φορά έρχεται σε αυτό το κτίριο «και μπαίνω μέσα στον πάλαι ποτέ ναό του καπιταλισμού»

«Βλέπω όμως», τόνισε μιλώντας για τους φορείς Κ ΑΛ Ο που εκθέτουν εντός της αίθουσας, «μια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να έχει μοναδικό στόχο το κέρδος»

#LIVE: Συνάντηση και συζήτηση με τις νέες και τους νέους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας #kaloexpo18 https://t co/FjyPMhps3W

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 9, 2018

Σοφοκλέους: 2η ‘Εκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής από τον τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων, οι οποίο επισκέφθηκαν την Έκθεση Ο πρωθυπουργός τους είπε ότι οι επιχειρήσεις Κ ΑΛ Ο είναι τομέας που εξ αντικειμένου πρέπει να τους ενδιαφέρει άμεσα

Τη Σιβιτανίδειο είχε επισκεφθεί προχτές η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου Στην έκθεση, την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, βρίσκονται η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς επίσης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Πηγή: http://www.ert.gr

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.