ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων

Συντάκτης:
 

Καλά στην υγεία τους είναι τα 23 μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, που συγκρούστηκε σήμερα με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού, σε φιόρδ της Νορβηγίας. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Tsakos Columbia Management S.A.. Το πλήγμα δέχθηκε ενώ ήταν προσδεdeμένο σε ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση τοπικού πιλότου-πλοηγού. Διασώστες επιχειρούν να αποτρέψουν τη βύθιση φρεγάτας του νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βάζει νερά αφού συγκρούσθηκε με tο υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων.

Το πετρελαιοφόρο των 62.000 τόνων (κενό φορτίου), δεν υπέστη παρά ελαφρές ζημιές, σύμφωνα με το κέντρο διάσωσης. Δεν έχει επισημανθεί καμιά διαρροή του φορτίου του. Τα 137 μέλη του πληρώματός της φρεγάτας απομακρύνθηκαν από το πλοίο και οκτώ περιθάλπονται, σύμφωνα με τις νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις.

KNM Helge Ingstad, a Norwegian Frigate was involved in an incident with an Oil Tanker this afternoon. Reports indicate they collided and the frigate intentionally beached. pic.twitter.com/Etin4e2TMc

— Strategic Sentinel (@StratSentinel) November 8, 2018

Το ατύχημα, σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 (τοπική ώρα, 05:00 ώρα Ελλάδας) στο φιόρδ Χιέλτεφιορδ κοντά στο Μπέργκεν (δυτική Νορβηγία).

«Η KNM Helge Ingstad υπέστη ζημιές στα έξαλα και στα ύφαλα. Οι ζημιές ήταν τέτοιες που η φρεγάτα δεν είναι πλέον ευσταθής και δεν μπορεί να επιπλεύσει επαρκώς», δήλωσε ο Σίγκουρντ Σμιτ, αξιωματικός του νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Κατά συνέπεια αποφασίσθηκε να προσαράξει στην ακτή», εξήγησε.

Το μεσημέρι, το γκρίζο πλοίο των 5.000 τόνων είχε γείρει σχεδόν εντελώς και μεγάλο μέρος του ελικοδρόμιού του στην πρύμνη βρισκόταν κάτω από το νερό, σύμφωνα με τις εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Έβαλε πολύ νερό και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να βυθιστεί εκεί όπου βρίσκεται», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Κέντρου Διάσωσης της Σόλα.

Photos of Norwegian Navy's The KNM Helge Ingstad frigate… pic.twitter.com/Bit28I9mkZ

— Naval News (@navalnewsnet) November 8, 2018

Σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη βύθισή της, ρυμουλκά προσπαθούν να κρατήσουν τη φρεγάτα στη θέση της ενώ την επιχείρηση παρακολουθούν πολλά στρατιωτικά πλοία.

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

...

Πηγή: http://www.ert.gr

share->share_count); ?>