ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ σάλτσα Οικοτεχνίας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτισμός Ετικέτες:
 

Από τις Φέρες του Έβρου ο Βασίλης Πορτοκαλίδης βρέθηκε στην Ροδόπη σε έκθεση τοπικών προϊόντων για να παρουσιάσει την σάλτσα ντομάτας που παρασκευάζει ο ίδιος αξιοποιώντας δική του πρώτη ύλη, τις ντομάτες που παράγει. Φέτος είναι η δεύτερη μόλις χρονιά κι όμως έχει ήδη κερδίσει σε πανελλήνιο διαγωνισμό βραβείο ποιότητας!

«Συνεχίζουμε δυναμικά. Είμαι γεωργός τρίτης γενιάς. Έχω κι άλλες καλλιέργειες, αλλά ήθελα να κάνω μια παραγωγή, ώστε να εκμεταλλευτώ εγώ την υπεραξία του προϊόντος.» δηλώνει ο κος Πορτοκαλίδης και εξηγεί ότι έκανε αυτό το βήμα γιατί ήθελε να μεταποιήσει ο ίδιος την παραγωγή του. «Πέρασα στην σάλτσα ντομάτας, μεταποίησα δηλαδή την παραγωγή μου, την συσκεύασα και προσπαθώ να την πουλήσω εντός κι εκτός συνόρων.»

Έτσι, με μεγάλο ενθουσιασμό καλλιεργεί δέκα στρέμματα με τη σκέψη του χρόνου να φτάσει στα είκοσι. Με ικανοποίηση, όπως δηλώνει, βλέπει τους καταναλωτές να εμπιστεύονται το προϊόν του. «Όλα είναι θέμα ποιότητας. Αν είναι κάτι ποιοτικό, ο κόσμος θα το εντοπίσει.» λέει και προσθέτει πως μια δοκιμή πείθει. «Από εδώ και πέρα η μεταποίηση των προϊόντων που παράγουμε είναι μονόδρομος.Και σιγά –σιγά πρέπει να προετοιμαζόμαστε γι αυτό. Εγώ δουλεύω κι άλλες καλλιέργειες, όπως βαμβάκι, καλαμπόκι , αλλά αποφάσισα σιγά – σιγά να κοιτάξω κι άλλες εναλλακτικές κι αυτό έχει άπειρες προοπτικές.»

Σύμφωνα με τον κ. Πορτοκαλίδη η οικοτεχνία είναι ένα πάρα πολύ καλό «εργαλείο» για τον αγρότη. «Πιστεύω ότι η οικοτεχνία δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς αν μπορεί να τα καταφέρει. Σιγά –σιγά, με πολύ λίγες γραφειοκρατικές διαδικασίες, μπορεί να πάρει την άδεια οικοτεχνίας και να δει αν μπορεί. Δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα να έχει μεγάλες υποδομές. Αν ένας μπορεί να κάνει μια οικοτεχνία και να δοκιμάσει τις δυνατότητές του, είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία και πρέπει να το κάνει.» Φώτο:Βασίλης Πορτοκαλίδης, παραγωγός ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

...

Πηγή: http://www.ert.gr

share->share_count); ?>