Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τροποποίηση διάθεσης Τοπικού Πόρου

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Δημοσιεύτηκε χθες (ΦΕΚ 4966/7-11-2018) στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνηση η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργου Σταθάκη η τροποποίηση της Κατανομής, Διάθεσης και Καταβολής του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, που καταβάλλεται ως Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς.

Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή Φορείς υλοποίησης έργων είναι πέραν των Δήμων και της Περιφέρειας, επιχειρήσεις ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, σωματεία, σύλλογοι, οργανισμοί κοινής ωφέλειας, καθώς και συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών και οι ενώσεις τους.

Η ανάθεση και η υλοποίηση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των μελετών, που εντάσσονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πόρο (Ε.Α.Π.) διέπεται από την αντίστοιχη κείμενη νομοθεσία ανάλογα με το φορέα υλοποίησης, ενώ για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Παρακολούθησης θα εγκρίνει Εγχειρίδιο Διαδικασιών, που θα προβλέπει θέματα σχετικά με την πληρότητα υποβολής της πρότασης, την αξιολόγηση της πρότασης, την υλοποίηση μετά την ένταξη στο πρόγραμμα, τη δημοσιότητα κατά τη φάση υλοποίησης του έργου, το ελάχιστο περιεχόμενο φακέλου του έργου από τη φάση υποβολής πρότασης ένταξης μέχρι και την υλοποίησή του και κάθε άλλη αναγκαία πρόβλεψη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

(Πηγή)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.