Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: ΕΚΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗ δέσμευσή μας στην Ι.Μ. Πανορμίτη

Τα εγκαίνια του επισκευασμένου κωδωνοστασίου της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Σύμης τέλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Το έργο, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου. Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του που η Περιφερειακή Αρχή εκπλήρωσε την ιερή δέσμευση που είχε αναλάβει για την επισκευή του καμπαναριού, ενώ εξήγγειλε και το έργο της βελτίωσης της ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου της Σύμης, έργο 2,5 εκ. ευρώ, η χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκε με την απόφαση ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Πέραν αυτών, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε και για τη συνδρομή της Περιφέρειας στην αποκατάσταση του κωδωνοστασίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ιωάννη στη Σύμη.

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Πηγή: http://www.ert.gr

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.