ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ παράτασης εκτελωνισμών Euro6 πρώτης γενιάς

Στο https://www.newsauto.gr διαβάσαμε:

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών η τροπολογία που θα δίνει το «πράσινο φως» στους εκτελωνισμούς των καινούριων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro6 πρώτης γενιάς και παραμένουν εγκλωβισμένα στο Τελωνείο.

Του Γιώργου Κ. Ανδρή ([email protected])

Ωστόσο μαζί με την άρση του εμπάργκο εκτελωνισμών στα καινούρια αυτοκίνητα ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι και οι επιτήδειοι έμποροι που εισάγουν τα γνωστά «σαπάκια» από όλη την Ευρώπη τα οποία προμηθεύονται έναντι «πινακίου φακής» στη συνέχεια γυρίζουν τα χιλιόμετρα των κοντέρ τους και εν τέλει τα πουλάνε σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr η τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά οχήματα που έχουν εισαχθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 ενώ όσοι από τους εισαγωγείς έχουν φορολογικές αποθήκες θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει το Τέλος Ταξινόμησης έως τις 30 Απριλίου 2019. Όσα οχήματα εισαχθούν με το νέο έτος θα υπόκεινται σε Τέλος Ταξινόμησης με υψηλό συντελεστή.

Πάντως τα καινούρια αυτοκίνητα που περιμένουν την παράταση για να εκτελωνιστούν υπολογίζονται σε μερικές εκατοντάδες ενώ τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε μερικές χιλιάδες…

(Πηγή)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.