ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ των ΕΑΣ Λάρισας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Εργασία, Πολιτική Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με τους απολυμένους εργαζόμενους των ΕΑΣ Λάρισας, ΕΑΣ Ελασσόνας και ΕΑΣ Φαρσάλων γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που αντιστοιχεί σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του κ. Λαμπρούλη έχει ως εξής:

Οι απολυμένοι, εδώ και χρόνια, εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας (λόγω κλεισίματος της Ένωσης) δεν έχουν πληρωθεί ακόμα το μεγαλύτερο ποσό που αντιστοιχεί σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα στους 144 απολυμένους οφείλονται κατά μέσον όρο 41.000 ευρώ, από δεδουλευμένα 2 ετών καθώς και η αποζημίωση απόλυσης, ενώ έχουν λάβει έως σήμερα μόλις από 6.000 ευρώ από τον εκκαθαριστή. Όμως η κυβέρνηση και το Ελληνικό Δημόσιο αντί να παρέμβουν για την επίσπευση της διαδικασίας εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, με σειρά ενεργειών μπλοκάρουν την όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να εισπράττουν τα χρήματα οι απολυμένοι.

Έτσι ήδη θα μπορούσαν να είχαν εξοφληθεί έως σήμερα οι εργαζόμενοι αν επιτρέπονταν ο πλειστηριασμός των βιομηχανικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων (μονάδων) της πρώην ΕΑΣ, που απαγορεύτηκε με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, εάν οι εργαζόμενοι έμπαιναν σε προτεραιότητα όπως ίσχυε όταν έγινε η ένταξη σε εκκαθάριση της ΕΑΣ Λάρισας και εάν δεν δεσμεύονταν οι δύο λογαριασμοί (εκκαθάρισης και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων).

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητή η δυσμενής και οξυμένη κατάσταση αλλά και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, εδώ και χρόνια, τόσο της ΕΑΣ Λάρισας, όσο και των Φαρσάλων και Ελασσόνας αντίστοιχα αφού πετάχτηκαν στην ανεργία και λόγω της ηλικίας τους δύσκολα βρίσκουν εργασία και φυσικά δεν εισπράττουν τα οφειλόμενα (δεδουλευμένα – αποζημιώσεις).

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ να μπουν πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών όπως προβλέπονταν όταν μπήκε σε εκκαθάριση η ΕΑΣ Λάρισας. Να επιτραπεί η πώληση των παραγωγικών μονάδων και να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί. Να δοθεί άμεσα έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους των συγκεκριμένων ΕΑΣ.

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

(Πηγή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.