ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στο υπουργείο Παιδείας (video)

Ένταση σημειώθηκε στην συγκέντρωση που είχαν δάσκαλοι, αναπληρωτές καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση. Μέχρι τις 15:30 παρέμεναν στον τρίτο όροφο του κτιρίου περίπου 200-300 εκπαιδευτικοί και φοιτητές, ζητώντας να δουν τον υπουργό. 

Στο υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 14:00 μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία, κατάφεραν να περάσουν από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέλθουν στον χώρο.

Κεντρικό σύνθημα ήταν «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», με αιτήματα σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους αναπληρωτές, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων με βάση τα προσόντα τους και την προϋπηρεσία.

Οι συγκεντρωμένοι, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος απουσιάζει.

Πηγή: http://www.ert.gr

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.