ΧΡ. ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Ιερός συμβιβασμός η συμφωνία κράτους –εκκλησίας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

Για «ιερό συμβιβασμό» μίλησε σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ το μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μπάτζιος σχολιάζοντας την συμφωνία κράτους – εκκλησίας. Επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα βήμα προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού με θετικές συνέπειες για τις δύο πλευρές.

Περιγράφοντας κατά την δική του άποψη τα θετικά, ανέφερε καταρχήν το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, κυρίως από τη σκοπιά των διαφιλονικούμενων με το κράτος εκτάσεων. Πλέον, σύμφωνα με το μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα λύνεται μέσω του ταμείου που θα συσταθεί με στόχο να διαχειρίζεται ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας, δηλαδή διαφιλονικούμενες εκτάσεις θα αξιοποιηθούν χωρίς διχογνωμίες. «Με τη συμφωνία – είπε ο κ. Μπάτζιος- η εκκλησία έχει την απόλυτη δυνατότητα να αξιοποιήσει την περιουσία της η οποία ήταν μπλοκαρισμένη, καθώς για πολλά ακίνητα υπήρχαν διεκδικήσεις  από το ελληνικό κράτος. Τώρα με το ταμείο εκκλησιαστικής περιουσίας η περιουσία και οι διαφιλονικούμενες εκτάσεις μπαίνουν σε αξιοποίηση χωρίς διχογνωμίες. Ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, παραθαλάσσια, δάση, διακατεχόμενα δάση, εκτάσεις που ζητάνε μεγάλα funds του εξωτερικού θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν».

Το δεύτερο θετικό που κατέγραψε ο κ. Μπάτζιος δείχνει να αφορά στο κράτος. Δήλωσε έτσι ότι με τον αποχαρακτηρισμό των κληρικών ως δημοσίων υπαλλήλων, (παρότι το κράτος θα εξακολουθήσει να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχούσε στους μισθούς των κληρικών ως επιδότηση στην εκκλησία) απελευθερώνονται δέκα χιλιάδες (10.000) θέσεις εργασίας στο δημόσιο, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν για τους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

...

Πηγή: http://www.ert.gr

share->share_count); ?>