Καμμένος στην ΚΟ των ΑνΕλλ: Θα αποσύρουμε τους υπουργούς αλλά θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

Συντάκτης:
 

Στο https://thefaq.gr διαβάσαμε:

Πρόταση για ελιγμό προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να προσπαθήσει να κρατήσει υπό έλεγχο το κόμμα του,αλλά να μη ρίξει την κυβέρνηση και να μεταθέσει για Οκτώβριο τις εκλογές, έκανε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σύμφωνα με πληροφορίες έριξε ειδικότερα στο τραπέζι της ΚΟ την πρόταση του να καταψηφίσει το συγκεβερνών κόμμα τη συμφωνία και να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, αλλά να συνεχίσει να τη στηρίζει. Αυτή η ιδέα μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 εξετάζεται από τον κ.Καμμένο εδώ και καιρό.

Φαίνεται εξάλλου ότι το έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποιος χθες στη συνέντευξη του στον Alpha δήλωσε βέβαιος πως ο κυβερνητικός εταίρος θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Ο κ.Καμμένος υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει διαβεβαιώσει το υπουργικό πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επισήμως το θέμα της συνεδρίασης ήταν η στάση των ΑΝΕΛ στη συνταγματική αναθεώρηση. Η πρόταση των ΑΝΕΛ διαμορφώνεται και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να στηρίξουν την πλειοψηφία των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως το άρθρο 86 για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά όχι και την αναθεώρηση του άρθρου 3 εάν με αυτή τελικά διαφωνήσει η Ιερά Σύνοδος.

(Πηγή)

share->share_count); ?>