ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ της μαφίας των αναβολικών – Τι αποκαλύπτουν οι ντελιβεράδες

Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματοςΤι αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ΕΟΦΟι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία έκαναν λόγο για προσωπική χρήση

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψουν για τη δράση της «μαφίας των αναβολικών», τη στιγμή που κρίθηκαν προφυλακιστέα τέσσερα από τα έντεκα μέλη του κυκλώματος.

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», το κύκλωμα χρησιμοποιούσε πότε εργαζόμενους σε καφετέριες των μελών της ή ακόμα και ονόματα γνωστών φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες ενημερώνονταν ξαφνικά από το τελωνείο ότι υπάρχει παραλαβή με ετικέτες της εταιρείας τους.

Οι κινήσεις του κυκλώματος είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές αρκετούς μήνες νωρίτερα, όπως φαίνεται τόσο από τις παρακολουθήσεις σε βάρος των υπόπτων αλλά και από τις καταθέσεις μαρτύρων. Ωστόσο, ένα λάθος του κυκλώματος άρχισε να αποκαλύπτει τη δράση του τον Ιούνιο του 2018, ύστερα από καταγγελία εταιρείας εισαγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος

«Είμαι γενικός διευθυντής στην εταιρεία (…) που ασχολείται αποκλειστικά με φαρμακευτικά σκευάσματα. Την 1η Ιουνίου 2018 ενημερώθηκα από μια υπάλληλο του τελωνείου που λειτουργεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»ότι έχουν εντοπίσει κυτία και ετικέτες του προϊόντος»NANDROLONE DECANOATE», εισαγωγής από την Κίνα, και κατόπιν εσωτερικού ελέγχου διαπίστωσαν ότι υπάρχουν καταχωρισμένα εμπορικά σήματα της εταιρείας μας. Οπως με ενημέρωσε τηλεφωνικώς, ήταν τέσσερα μεγάλα χαρτοκιβώτια, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν τα προαναφερόμενα. μου ανέφερε συγκεκριμένα ότι στοιχεία παραλήπτη δεν υπήρχαν και τα υλικά συσκευασίας προορίζονταν για «post restand», δηλαδή δεν αναγράφονται αναλυτικά στοιχεία παραλήπτη, αλλά έρχεται κάποιος και τα παραλαμβάνει. ∆εν γνωρίζω τον τρόπο που γίνεται αυτό, προφανώς υπάρχει κάποιο barcode.

Η υπάλληλος ρώτησε αν η εταιρεία μας επιθυμεί να καταθέσει αίτηση παρέμβασης βάσει του Κανονισμού της ΕΕ» ανέφερε ο καταγγέλλων στην Αστυνομία. Οπως αποκαλύπτεται στη συνέχεια της κατάθεσης, η εταιρεία προέβη στην σχετική καταγγελία και ταυτόχρονα ζήτησε από το τελωνείο να δεσμευθούν εκεί τα κιβώτια προκειμένου να αποκαλυφθεί ο παραλήπτης, όπως…(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.