ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 123 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ προκαλούν οι e-πειρατές έμποροι ΙΧ

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των «πειρατών» εμπόρων αυτοκινήτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω του Διαδικτύου και ειδικότερα μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και δεν πληρώνουν ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ αλλά και φόρο εισοδήματος.

Του Γιώργου Κ. Ανδρή ([email protected])

Ωστόσο οι καταγγελίες αυξάνονται συνεχώς στις Αρχές λόγω προβλημάτων των αυτοκινήτων που έχουν πουλήσει σε καταναλωτές με αποτέλεσμα οι Εφορίες να έχουν ξεκινήσει διασταυρώσεις στοιχείων ώστε να μπορέσει να διαπιστώσει την φοροδιαφυγή και να επιβάλλει πολύ υψηλά πρόστιμα ενώ παράλληλα να σταματήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλούν στην αγορά.

Οι «πειρατές» έμποροι αυτοκινήτων λειτουργούν με πάρα πολλούς τρόπους ώστε να ξεφεύγουν από την «τσιμπίδα» της εφορίας και της νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία αν κάποιος μεταβιβάσει πάνω από τρία αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του έτους τότε αυτό συνάδει με επαγγελματική δραστηριότητα και θα πρέπει να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ αλλά και να αποδίδει ΦΠΑ και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχει κάποιος έμπορος με κατάστημα.

Ωστόσο οι επιτήδειοι «πειρατές» έμποροι για να ξεφύγουν από τη νομοθεσία τα αυτοκίνητα – εμπορεύματα τα μεταβιβάζουν στα μέλη της οικογένειάς τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί η εφορία να διαπιστώσει την παράβαση.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι τολμηροί «πειρατές» έμποροι οι οποίοι αδιαφορούν για τη νομοθεσία και πραγματοποιούν στο όνομά τους όλες τις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων καθώς πιστεύουν πως η εφορία δεν πρόκειται να τον ελέγξει.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της αγοράς πέραν των online «πειρατών» εμπόρων αυτοκινήτων στο παζάρι του Σχιστού κάθε Κυριακή οι παράνομοι έμποροι ΙΧ έχουν βρει «στέγη» για τις αγοραπωλησίες τους αλλά χωρίς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να έχουν αντιδράσει μέχρι τώρα παρά τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί…

Πάντως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκίνητων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές διάθεσης των οχημάτων που διαθέτουν προς πώληση οι «πειρατές» επαγγελματίες καθώς μόνο τα έξοδα διατήρησης ενός «φυσικού» καταστήματος είναι υπέρογκα με…(περισσότερα: https://www.newsauto.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.