ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ AUDI TT RS Coupe

Η τακτική του κεραυνοβόλου πολέμου βασίστηκε στα χαρακτηριστικά που σήμερα το TT RS μεταφέρει στον δρόμο. Εκρηκτική δύναμη πυρός, αστραπιαία ευελιξία και χειρουργική αποτελεσματικότητα.

Του Γιάννη Χαρπίδη, Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτοκίνητα που θέλουν να λέγονται γρήγορα, υπάρχουν άλλα που θέλουν να δείχνουν γρήγορα και τέλος υπάρχουν και αυτά που ψυχή τε και σώματι είναι δοσμένα στην ανόθευτη έκφραση της πραγματικής ταχύτητας. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει και το TT RS. Μετά το R8 μάλιστα, είναι το μόνο Audi που δεν δείχνει καμία διάθεση να καμουφλάρει τον έντονο σπορ προσδιορισμό με τον οποίο οι Γερμανοί από το Ινγκολσταντ έχουν συνδέσει το ακρωνύμιο RS.

Το μαγικό πρόθεμα που γεννήθηκε με το RS2 και καθιερώθηκε στη συνείδηση των απανταχού petrolheads μέσα από τα station wagon RS4 και RS6, που εκτόξευσαν τον συνδυασμό του πρακτικού -και εν πολλοίς διακριτικού- με το σπορ σε μια άλλη διάσταση. Το TT από την άλλη πλευρά, όπως κάθε κουπέ, δεν θέλει να περνά απαρατήρητο. Πολύ περισσότερο στην έκδοση RS με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα που έχουν καταλάβει όλη την επιφάνεια του προφυλακτήρα προκειμένου να τροφοδοτούν με αυτόν κινητήρα και φρένα, με τους μεγάλους τροχούς και βέβαια με τη σταθερή πίσω αεροτομή, η οποία προσφέρει την επιπλέον πίεση και σταθερότητα στην ουρά όταν η ταχύτητα ανεβαίνει.

Τα βλέμματα όσων κινούνται γύρω σου και τα κινητά που αναδύονται προσπαθώντας να προλάβουν μια φωτογραφία είναι η απόδειξη ότι με το TT RS η Audi, τουλάχιστον σε επίπεδο αντίκτυπου, παίζει επί ίσοις όροις απέναντι στην Porsche Cayman S, η οποία αποτελεί το σημείο αναφοράς των καθαρόαιμων compact σπορ κουπέ. Μπορεί μάλιστα να μην προσφέρει την πρακτικότητα του πεντάθυρου, -δίδυμου τεχνολογικά – αδελφού RS3, όμως…(περισσότερα: https://www.newsauto.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.