ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι μια υπόθεση που έχει πολλές γκρίζες

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Την πρόθεσή της να ξεκαθαρίσει το θέμα με το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο, διαμηνύει η υπουργός Πολιτισμού. Είναι μία υπόθεση με γκρίζες ζώνες, τις οποίες έχουμε ξεκινήσει να διαλευκάνουμε, τονίζει η Μυρσίνη Ζορμπά, σημειώνοντας ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που εδώ και 7 χρόνια έχει αναλάβει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου.

«Είμαστε υπέρ των καθαρών λύσεων. Δεν μπορούμε να καρκινοβατούμε πάνω σε ζητήματα που πονούν. Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι μια υπόθεση που έχει πολλές γκρίζες ζώνες τις οποίες έχουμε ξεκινήσει να διαλευκάνουμε» τονίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εντός Νοεμβρίου η υπουργός Πολιτισμού έχει πει ότι θα δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος με τα ακίνητα του ΥΠΠΟ που μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο. Επίσης, στο τέλος Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας που εδώ και επτά χρόνια έχει αναλάβει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου και με καθυστερήσεις και παρατάσεις ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωση του έργου. Θα της ανανεώσει τη σύμβαση; «Σε καμία περίπτωση» απαντά η Μυρσίνη Ζορμπά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ιδρυτική διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ σχεδιάζει τώρα τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού για το βιβλίο, αποκεντρωμένο και συνδεδεμένο με την περιφέρεια. Άλλωστε η πολιτική περιφερειακού πολιτισμού είναι από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος που έχει εξαγγείλει. Παρόλο που η μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια «είναι κάτι που το ΥΠΠΟ δεν το έχει απασχολήσει ποτέ: το παιδί. Στη σχέση του παιδιού με τον πολιτισμό είναι που δίνουμε εξετάσεις, εκεί επενδύουμε» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μυρσίνη Ζορμπά.

Η κ. Ζορμπά ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού στον κυβερνητικό ανασχηματισμό τον περασμένο Αύγουστο και καλείται να εφαρμόσει το όραμα της για τον σύγχρονο πολιτισμό σ’ ένα υπουργείο με δομές και κατεύθυνση στην πολιτιστική κληρονομιά. Γι’ αυτό και ψήφισε τη θέση του ειδικού γραμματέα για τον σύγχρονο πολιτισμό. Η πρόταση της για την επισκεψιμότητα των πολιτών στους Δεσμώτες...(περισσότερα)

share->share_count); ?>