ΤΑ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ των όρχεων – Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Συντάκτης:
Κατηγορία: Υγεία
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Σε σύγκριση με άλλους τύπους καρκίνου, ο καρκίνος των όρχεων είναι σπάνιος. Ωστόσο, ο καρκίνος των όρχεων είναι πολύ συνήθης στους άνδρες ηλικίας 15 έως 35 ετών.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι ιδιαίτερα θεραπεύσιμος, ακόμη και όταν έχει εξαπλωθεί πέρα από τον όρχι. Ανάλογα με τον τύπο και το στάδιο του καρκίνου των όρχεων, μπορείτε να λάβετε μία από τις πολλές διαθέσιμες θεραπείες, ή έναν συνδυασμό τους.

Καρκίνος των όρχεων: ΣυμπτώματαΈνα εξόγκωμα, ή μεγέθυνση σε κάποιον όρχιΈνα αίσθημα "σαν να είναι πιο βαρύ"το όσχεοΈνας"βουβός"πόνος στην κοιλιά, ή στην βουβωνική χώραΜια ξαφνική συσσώρευση υγρού στο όσχεοΠόνος, ή δυσφορία σε όρχεις, ή όσχεοΔιεύρυνση, ή τρυφερότητα στο στήθος (!)Πόνος στην πλάτη

Ο εν λόγω καρκίνος συνήθως επηρεάζει μόνο τον έναν όρχι.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Επισκεφθείτε το γιατρό σας αν εντοπίσετε πόνο, οίδημα ή εξογκώματα στους όρχεις, ή στην βουβωνική περιοχή, ειδικά εάν αυτά τα σημάδια διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Καρκίνος των όρχεων: Αιτίες

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς προκαλεί τον καρκίνο των όρχεων στις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι εμφανίζεται όταν κάποια υγιή κύτταρα στους όρχεις, παθαίνουν κάποια μεταβολή. Τα υγιή κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται κατά τρόπο ομαλό, ώστε να διατηρείται κανονικά το σώμα σας. Αλλά μερικές φορές κάποια κύτταρα αναπτύσσουν ανωμαλίες. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα συνεχίζουν να διαιρούνται ακόμη και όταν ο οργανισμός δεν χρειάζεται νέα κύτταρα. Τα συσσωρευμένα κύτταρα σχηματίζουν μια μάζα στον όρχι.

Σχεδόν όλοι οι τύποι καρκίνου των όρχεων αρχίζουν στα γεννητικά κύτταρα. Αυτά είναι τα κύτταρα στους όρχεις, τα οποία παράγουν ανώριμα σπερματοζωάρια. Αυτό που προκαλεί τα φυσιολογικά κύτταρα των γεννητικών οργάνων να γίνουν καρκινικά δεν είναι γνωστό.

Καρκίνος των όρχεων: Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες, που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου των όρχεων, περιλαμβάνουν:

Κρυψορχία (ένας όρχις που δεν έχει"κατέβει"στην θέση του): Οι όρχεις σχηματίζονται στην κοιλιακή περιοχή κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνήθως κατεβαίνουν στο όσχεο πριν από τη γέννηση. Οι άνδρες...(περισσότερα)

share->share_count); ?>