ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ για την εν δυνάμει Συμφωνία

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Στο περιθώριο της ενθρόνισης, Μητροπολίτες, δεχόμενοι ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εν δυνάμει Συμφωνία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και το προτεινόμενο από κοινού κείμενο κ.Τσίπρα και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, απάντησαν προσεκτικά εν όψει της σύγκλισης της Ιεράς Συνόδου επί του θέματος την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου:

Γαβριήλ, Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας: Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι ένα προτεινόμενο κείμενο. Θα τα πούμε αυτά στην Ιεραρχία. Νικόλαος, Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Θα το μελετήσουμε την Παρασκευή, ό,τι αποφασίσει η Ιεραρχία. Εγώ ξέρω τί θα αποφασίσει, επειδή έχω ακούσει τους κληρικούς. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον ιερό κλήρο. Τάσσομαι στο πλευρό των ιερέων αναφανδόν. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Πατρών: Είναι μια πρόθεσις και έχουν κατατεθεί προτάσεις. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συγκληθεί, θα συζητηθεί το θέμα και ανάλογα θα προβούμε σε δηλώσεις.Η δική μου η άποψη είναι ότι πρώτα απ΄όλα πρέπει να διασφαλίσουμε τους ιερείς μας, γιατί αυτοί είναι οι ήρωες που αγωνίζονται. Προς τα κει κινείται και ο Αρχιεπίσκοπος και πιστεύω ότι προς τα κει θα κινηθεί και η Ιερά Σύνοδος. Να γνωρίζει ο λαός ότι η Εκκλησία αγωνίζεται για το λαό. Πρόκειται για μια πρόθεση, κατατέθηκαν προτάσεις και θα αποφασίσει ο κλήρος. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Δωδώνης: Σχέδιο προς συζήτηση υπάρχει. Θα τα πούμε μετά την Ιεραρχία. Εύχομαι να επικρατήσει το καλύτερο για το συμφέρον του λαού. Δημήτριος, Μητροπολίτης Κεφαλληνίας: Μεριμνούμε όλοι και πρώτος ο Μακαριότατος για το καλό του κλήρου, του λαού και του έθνους. Στην Ιερά Σύνοδο θα γίνουν εισηγήσεις. Δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ είχε προγραμματιστεί, από την…(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.